Befejeződtek az új sportcsarnok bővítési munkálatai
Rajtolhatnak a férfi kosárlabda Eb kolozsvári csoportküzdelmei
Rajtolhatnak a férfi kosárlabda Eb kolozsvári csoportküzdelmei
Vissza

Befejeződtek az új sportcsarnok bővítési munkálatai

Emil Boc polgármester kedden a helyszínen mutatta be a sajtónak a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) követelményei szerint 9300 ülőhelyre kibővített sportcsarnok minden újdonságát. A beruházás hét hónap alatt 16,2 millió lejből (+ áfa) valósult meg, lehetővé téve, hogy szeptember elsején elkezdődjenek a férfi kosárlabda Eb kolozsvári csoportküzdelmei, amelyek során Románia, Magyarország, Csehország, Spanyolország, Horvátország és Montenegró válogatottja mérkőzik meg egymással a továbbjutást jelentő első négy helyért. Mint azt saját szemünkkel láthattuk, a csarnok és a hozzá tartozó helyiségek valóban lenyűgözőek. Az elöljáró külön köszönetet mondott a kolozsvári lakosságnak, amiért annak hozzájárulásával, a városi költségvetésből válhatott lehetővé egy ilyen fontos sportesemény megrendezése, amely a kincses város jó hírnevét öregbiti szerte a világban. Stílusosan szólva és írva, ez három pontot érő dobás volt.

A polgármester és kísérete előbb az öltőzőket látogatta meg, amelyek szomszédságában erőgépekkel felszerelt fittnesz-terem, masszázs-szoba és szauna is helyet kapott. Utána a felújított sajtóközpontot és beléptető-rendszert kereste fel az elöljáró. A csarnok melletti villamosmegálló közelében felállított négyoldalú kivetítőkocka szintén újdonság, ezen a kint rekedtek is követhetik a mérkőzéseket, amelyeket egyébként a TVR is közvetít. Végül a harmadik emeleti nézőtérrészlegből „madártávlatból” is megszemléltük a pályát, mely során Emil Boc is sűrűn fotózott a mobiltelefonjával.

Összegezésül, mint azt már lent a játéktéren az előjáró elmondta, a bővítési munkálatok áfa nélkül meghaladták a 16 millió lejt, ami a kolozsváriak érdeme, hiszen a város költségvetéséből állták. A munkálatokat hét hónap alatt hajtották végre. Amikor két évvel ezelőtt a lengyel pályázóval szemben elnyerték ezt a rendezési jogot, sokan kételkedtek a sikerben, de ez most tagadhatatlan, hisz minden megfelel a FIBA előírásainak. A harmadik emeleten a terem hosszában négy sornyi ülőhelyet szereltek be a meglévők mellé, a második emeleten 96 cm magas és 220 m hosszú, körbefutó LED pannót helyeztek el, az első emeleten a B és D lelátókra szintén további ülőhelyek kerültek. A sajtóteremben 79 darab 70x100 cm területű „munkahely” van. A játéktér szélén ugyancsak LED pannó kapott helyet. A bővítés összesen 1165 négyzetméterre tehető, ezen felül javult a hangtechnika, és a parkolóhelyen a fizetőrendszer (interfon, automata pénztár, kártyaleolvasó, vonalkódos jegyleolvasó, bankjegy, bankjegykibocsátó automata is van már). Egyszóval minden készen áll a pénteki rajtra. „A helyhatóság feladata az infrastruktúra és a hozzávaló anyagi alap megteremtése, ami sikerült. A többi a sportolókon múlik” – mondta a polgármester.

Emil Boc hozzáfűzte még, hogy a városi önkormányzat terveiben szerepel egy olyan nagyméretű sportbázis megépítése, amely kimondottan az élsportot szolgálná. A Györgyfalvi-lakónegyedi bázis nagyon hasznos és ingyenes, de csak a tömegsport számára megfelelő. Az élsport számára viszont, a konstancai példát követve, szükséges egy különlegesebb ingatlan kialakítása. Sajnos Kolozsvár területén ez helyhiány miatt jelenleg lehetetlennek tűnik, ezért keresik az együttműködés lehetőségét a környező falvakkal.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Dana Gârbovant jelölik igazságügyi ...
Külügyminiszteri nyilatkozat a ...
Kávéházakról, törzsasztalokról, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Haáz Sándor: A Kolozsvári Magyar Napok ...
  • Búcsú Rónai Istvántól
  • VIDEÓ - A Szentegyházi ...
  • Felavatták Dávid Ferencnek, az ...
  • Hangulatképek a Kós Károly ...