BBTE: egymillió lej összértékű ösztöndíj fiatal kutatóknak
Vissza

BBTE: egymillió lej összértékű ösztöndíj fiatal kutatóknak

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) közel egymillió lejt utalt ki saját forrásaiból fiatal kutatók projektjeinek támogatására. Az április 6-án elfogadott határozat 20 ösztöndíjat irányoz elő a természet- és egzakt tudományok, társadalom-, humán- és művészettudományok terén kutató fiatalok számára. A kutatómunka az elkövetkező 12 hónapban zajlik.

„A finanszírozás kettős célú. Elsősorban arra bátorítjuk a BBTE fiatal kutatóit, hogy új megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek később nagyléptékű kutatási ösztöndíjakká nőhetik ki magukat, és amelyek által vezetőkké, kutatócsoport irányítókká válhatnak. Másodsorban a folyamatban levő kutatási tevékenységet ösztönözzük, mert a kutatási projektek finanszírozása elé is akadályokat gördíthet a mostani világjárvány. Reméljük, hogy ezek a kutatások jelentős tudományos hozzájárulásokká vagy újabb finanszírozásra érdemes kutatásokká nőhetik ki magukat” – nyilatkozta Daniel David, a BBTE-rektora.

Az egyetem vezetősége már egy másik keretösszeget is jóváhagyott, amellyel a kiváló eredményt elért fiatal kutatókat támogatnák, akik a költségvetés csökkentése vagy más okok miatt nem kaptak országos finanszírozást; a cél most is a saját humán erőforrás képzése és a minőségi kutatómunka és annak továbbfejlesztése. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ