Báthory-líceum: közös tanévnyitó az udvaron
Vissza

Báthory-líceum: közös tanévnyitó az udvaron

Minden osztály részt vehetett tegnap a Báthory-líceum tanévnyitóján, amit az udvaron szerveztek meg.

– Szent Pált idézem: „ismerje meg mindenki szelídségeteket”. A szelídség nem jellemző mindennapjainkra. Úgy tűnhet: szelíden nem lehet többet halmozni a sokra, nem lehet kiharcolni az elsőbbséget. Én mégis Isten igéjének hiszek, amely azt mondta: szelídséggel juttok előbbre. Azzal a lelki szelídséggel, amellyel többet, jobbat, igazabbat remélhettek. A hitet is csak szelíden őrizhetjük és kamatoztathatjuk, mert így válik nagy tettek forrásává. Ki nem vágyik nagy tettekre? A felnőtté válás nagy tettek ígérete, az iskola pedig ennek terepe. Törekedjetek és veletek lesz a békesség Istene – hangoztatta László Attila római katolikus főesperes a Báthory-líceum tanévnyitóján, az udvaron.

– Szent kötelességünk iskolánk fennállásának 442. évfordulóján keresztény szellemiségben nevelni az iskola több mint ezer tanulóját. Iskolánk alapítója, Báthory István címérebén a bátorság, a szelídség és az okosság jelképei láthatóak. Legyetek ti is a Báthory-s erények büszke hordozói – buzdította a  Báthory-líceum tanulóit Schuller Hajnal igazgató, majd biztosította a szülőket afelől, hogy jól döntöttek, amikor oda íratták gyermekeiket.

Péter Mónika Mária magyar szakos tanfelügyelő kifejezte reményét, hogy ebben a tanévben minél több részük lesz a gyerekeknek a jelenléti oktatásban, majd tolmácsolta Marinela Marc Kolozs megyei főtanfelügyelő tanévnyitó jókívánságait.

Rácz Levente kolozsvári RMDSZ-es tanácsos azt emelte ki: az iskolában nem csak tudást, hanem örökké tartó barátságokat is szereznek a tanulók. Azt kívánta: a találkozások, az egymásra figyelés adjon életre szóló tanulságot nekik ebben a kihívásokkal teli helyzetben. Vasile Alin, a rendőrség képviselője megnyugtatta a szülőket: a belügyminisztérium és alkalmazottai folyamatosan ügyelnek az iskolába járó gyerekek biztonságára. A tanévnyitó ünnepségen közreműködött: Nagy Villő (szavalat), Tusoni Wilma és Szabados-Erős Rózsa (ének) és Palkó-Kondrát Ádám (trombita).


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • A bili esete a Hóstáttal
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre