Bánffy Nap – Nyitott kapuk napja Bonchidán
Vissza

Bánffy Nap – Nyitott kapuk napja Bonchidán

A Bánffy család társaságában mutatják be Bánffy Miklós Erdélyi történet című regényének román fordítását szeptember 22-én a bonchidai Bánffy-kastélyban. Az eseményen a könyvbemutató mellett gyerekprogramokkal és vezetett sétákkal várják az érdeklődőket

A Transylvania Trust Alapítvány a Bánffy család – és ez alkalommal legfőképpen Bánffy Miklós – tiszteletére ismét megszervezi a Bánffy Napot. A kastély utolsó lakója 1934 és 1940 között publikálta Erdélyi történet című trilógiáját, amely azóta több kiadást is megért, számos nyelvre lefordították, így világirodalmi szinten ismert.

Ezúttal a kötet román fordítását mutatja be 17 órától Marius Tabacu, fordító, Lucian Nastasă-Kovács, a bevezető tanulmány szerzője, Kósa András László, a román nyelvű kiadás gondozója, a Balassi Intézet Bukaresti Kulturális Központjának igazgatója, Krizbai Béla, a Román Kulturális Intézet aligazgatója és Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja. Az eseményen részt vesznek a Bánffy család tagjai.

 A kolozsvári Puck Bábszínház 12 órától az Utazás a mesék világába című, román nyelvű, 13 órától a Szegény Dzsoni és Árnika című, magyar nyelvű előadását nézhetik meg a gyerekek az egykori kápolnában. Szintén őket várja 14 órától az InstruMentor Egyesület zenei műhelye, ahol vonós, fúvós és pengetős hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek. A felnőttek 15 órától román, 16 órától magyar nyelvű vezetett sétán vehetnek részt. A napot állófogadás zárja.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak! A belépés ingyenes!

Részletekért látogassanak el a kastély Facebook-oldalára.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Indulhat a háztartási gépek ...
Bölcs diákok: középpontban a Föld ...
Erdélyi magyar kutatók saját ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Pozitív emberek pozitív teszttel, ...
  • Országos jelentőségű lelet ...
  • Frankenstein-horror
  • Elhunyt Angi István zeneesztéta
  • Hosszú járvány lesz: 3 év kell a ...