Bajnokok Ligája: harmadik bravúrjára készül a Villarreal
Vissza

Bajnokok Ligája: harmadik bravúrjára készül a Villarreal

Az egyenes kieséses szakaszban harmadszor, az elődöntőben is az esélytelenebb csapatként várja a párharcot a Villarreal, amely a szerda esti első mérkőzésen az FC Liverpool vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A két csapat története során csak egyetlen párharcot vívott egymással, az Európa Liga 2016-os elődöntőjében a spanyolok 1–0-ra nyerték hazai környezetben az első felvonást, az Anfielden azonban 3–1-es vereséget szenvedtek. A Vörösök ugyanakkor végül a döntőben elbuktak az FC Sevillával szemben, amelyet az az Unai Emery irányított, aki most a Villarreal kispadján ül.

„Ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, a favoritokat kell legyőznünk. A Juventus elleni nyolcaddöntő önbizalmat adott nekünk, most a Liverpool ellen pedig szeretnénk megteremteni magunknak az esélyt, hogy sikeresek legyünk a visszavágón. A Liverpool fantasztikus csapat, remek pátharc lesz” – mondta Emery.

Az előző idényben Európa Liga-győztes Villarreal – amely a 16 között az olasz Torinói Juventust, negyeddöntőben pedig a német bajnok Bayern Münchent búcsúztatta – elődöntős szereplésével elérte története legjobb szereplését a legrangosabb európai kupában. A 2008–2009-es idényben a négy között angol csapattal, az Arsenallal szemben bukott el.

A spanyol együttesnek amúgy sincs szerencséje a szigetországi együttesekkel, hiszen története során 12 alkalommal találkozott angol riválissal a BL csoportkörében vagy egyenes kieséses szakaszában, de egyszer sem nyert, hat-hat döntetlen és vereség a mérlege.

A története tizedik BEK/BL-döntőjére hajtó FC Liverpool a nyolcaddöntőben az olasz Milánói Internazionalét, majd a következő körben a portugál Benfica Lisszabont is úgy búcsúztatta, hogy idegenben nyerte a párharc első felvonását, de egyik visszavágón sem tudott győzni otthon. Az Anfielden ugyanakkor az elődöntőket tekintve szinte makulátlan a Vörösök mérlege, 11 mérkőzésből kilenc győzelem és két döntetlen szerepel a statisztikában.

„Soha, semmit sem veszek természetesnek, biztosan nagyon nehéz dolgunk lesz a Villarreal ellen, hiszen ez a Bajnokok Ligája elődöntője. Ha könnyű dolgunk lenne, akkor valami nem lenne rendben” – fogalmazott Jürgen Klopp, az FC Liverpool német trénere.

A 22 órakor kezdődő összecsapást élőben közvetíti a DigiSport1, az Orange Sport1 és a Prima Sport1 tévéadó.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Németh Zsolt: Tusványos a nemzeti ...
Esők is viharok váltják a kánikulát
A Fellegvár is a kolozsvári turisztikai ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ