Azonnal karanténba helyezik azt, aki gyalogosan lépi át a határt
Vissza

Azonnal karanténba helyezik azt, aki gyalogosan lépi át a határt

Bogdan Despescu belügyi államtitkár kijelentette: Gyalog nem lehet átlépni az országhatárt.
- Aki gyalog próbál átjönni Romániába, azt a határőrök feltartóztatják, hatósági járművekre ültetik, és egyenesen a lakhelyi vagy hatósági karanténba szállítják őket, attól függően, hogy a határellenőrzési pontoknál szolgálatot teljesítő orvosok miként döntenek - mondta a belügyi államtitkár.

Közölte: márciusban közel 300 ezer ember érkezett Romániába az ország nyugati határátkelőinél, közülük több mint 250 ezer román állampolgár.

Azt is elmondta: az utóbbi napokban csökkent az országba érkező személyek száma, de megtörténhet, hogy a húsvét közeledtével ismét többen indulnak külföldről hazafelé.

Erre a valószínű forgatókönyvre már megtette az előkészületeket a belügyminisztérium, ugyanis a katonai rendeletek értelmében minden hazatérő polgárt lakhelyi vagy hatósági karanténba kell helyezni.

Felhívta ugyanakkor a határokon kívül élő román állampolgárok figyelmét, hogy a jelenlegi helyzetben tanácsosabb letenni a hazautazásról, és a befogadó országban maradni. „Ez most a legjobb Romániának” - tette hozzá.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kudarc részsikerekkel
Online koncert és előadás a magyar ...
Fejetlenség az oltási platformon, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ