Az utóbbi öt hónapban csaknem 32 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma
Vissza

Az utóbbi öt hónapban csaknem 32 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

Romániában az idei első öt hónapban 31,9 százalékkal, 4,715 millióra nőtt a vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte ma az országos statisztikai intézet.

A belföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma csaknem 50 százalékkal nőtt, míg a külföldiek által eltöltött vendégéjszakáké csaknem 53 százalékkal csökkent a vizsgált időszakban.

A kereskedelmi szálláshelyekre érkezett turisták száma is 36 százalékkal, 2,468 millióra emelkedett. A román vendégek száma 53 százalékkal nőtt, míg a külföldieké csaknem 56 százalékkal, 126 300-ra csökkent.

Májusban 19,6-szor több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek, akiknek száma 17,6-szor volt nagyobb a tavalyi ötödik hónaphoz mérten. Az exponenciális növekedés azzal magyarázható, hogy tavaly májusban a koronavírus-járvány miatt elrendelt vesztegzár miatt az idegenforgalom leállt.

Tavaly Romániában egész évben 51,6 százalékkal, 14,444 millióra csökkent a vendégéjszakák száma az előző évhez mérten a koronavírus-járvány miatt. A kereskedelmi szálláshelyekre érkező turisták száma is 52,3 százalékkal 6,335 millióra apadt.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás