Az OMV-Petrom olajvállalat nyeresége 70 százalékkal csökkent az első kilenc hónapban
Vissza

Az OMV-Petrom olajvállalat nyeresége 70 százalékkal csökkent az első kilenc hónapban

Romániában 70 százalékkal, 826 millió lejre (169,4 millió euró) csökkent a piacvezető OMV-Petrom osztrák olajvállalat nyeresége az idei első kilenc hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte ma a társaság.

A harmadik negyedévben a vállalat 41 millió lej (8,4 millió euró) veszteséget könyvelt el, miután tavaly ugyanabban az időszakban 785 millió lej (161 millió euró) nyeresége volt.  Az eladások 26 százalékkal csökkentek, így az árbevétel 5,053 milliárd lejre (1,03 milliárd euró) csökkent a vizsgált időszakban.

A koronavírus-járvány továbbra is jelentős kihatással van az olajvállalat tevékenységére, annak ellenére, hogy a második negyedévben a nyersolaj ára enyhén emelkedett, annak nemzetközi ára még mindig meglehetősen ingadozó. Arra számítanak, hogy a járvány gyors terjedése miatt és a már bevezetett, illetve várható újabb korlátozó intézkedések miatt a nyersolaj iránti kereslet helyreállása továbbra is késni fog.

A vállalat előrejelzése szerint 2020-ban az olajtermékek és a villamosenergia iránti kereslet elmarad a 2019. évitől, a földgáz iránti kereslet pedig várhatóan megegyezik majd a tavalyival.

Az OMV-Petrom csoport Délkelet-Európa legnagyobb olajipari vállalata, 2019-ben 55,4 millió hordónyi nyersolajat és gázt termelt ki, olajfinomítási kapacitása eléri évente a 4,5 millió tonnát. Töltőállomás-hálózattal rendelkezik Romániában, Moldovában, Bulgáriában és Szerbiában, a Petrom kiterjedt hálózata révén Romániában piacvezetőnek számít. A csoport olaj- és gázmezőket termel ki Románián kívül Kazahsztánban is.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: nem szándékozunk lezárni az ...
Elhunyt az argentinok legendája, Diego ...
Bukaresti kórház folyosóján kezelt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Pozitív emberek pozitív teszttel, ...
  • Országos jelentőségű lelet ...
  • Frankenstein-horror
  • Elhunyt Angi István zeneesztéta
  • Hosszú járvány lesz: 3 év kell a ...