Az olimpiai bajnok Sztefanidi nyerte a női rúdugrók kerti versenyét
Vissza

Az olimpiai bajnok Sztefanidi nyerte a női rúdugrók kerti versenyét

Az olimpiai bajnok Katerina Sztefanidi nyerte azt a kerti rúdugróversenyt, amelyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) hívott életre.

A WA tájékoztatása szerint szombaton a görög Sztefanidi Athénban, a kétszeres amerikai fedett pályás bajnok Katie Nageotte a georgiai Mariettában, míg a Nemzetközösségi Játékokon 2018-ban győztes kanadai Alysha Newman az ontariói Boltonban vett részt a küzdelemben. A léc mindvégig négy méteren volt, és a versenyzőknek fél órán belül kellett minél többször megugrani a magasságot. A 30 éves Sztefanidinek ez 34-szer sikerült – ráadásul 39 fokos hőségben –, Nageotte 30-ig, míg Newman 19-ig jutott a saját pályáján.

A WA a klasszikus versenyek koronavírus-járvány miatti szüneteltetése miatt találta ki a The Ultimate Garden Clash (A végső kerti összecsapás) fantázianevű sorozatot, amely május 3-án a férfiak között debütált, ötméteres magassággal. Akkor a svéd Armand Duplantis és a francia Reynaud Lavillenie holtversenyben nyert 36–36 sikeres kísérlettel, az amerikai Sam Kendricks pedig harmadikként zárt 26-tal.

Szombaton a győztes Sztefanidi kimerülten nyilatkozott az erőpróba után: arról is beszélt, hogy egy férfi-női vegyes versenyben is részt venne.

„Benne vagyok, de most szükségem lesz három hétre, hogy rendbe jöjjek” – mondta nevetve. „A fiúk 120 centivel az egyéni legjobbjuk alatt voltak, míg mi csak 90 centivel, úgyhogy nekünk szerintem nagyobb kihívás volt. De három hét múlva megpróbálhatjuk”.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szászfenes: új cégtársulás felel a ...
Több mint száz településen koszorúznak ...
Két kolozsvári koronavírus ellátó ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?