Az Egy nap című filmé a magyar filmkritikusok fődíja
Vissza

Az Egy nap című filmé a magyar filmkritikusok fődíja

Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje kapta a B. Nagy Lászlóról elnevezett fődíjat a magyar filmkritikusoktól a pénteki budapesti díjátadón, ahol Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatőrt életműdíjjal tüntették ki.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film- és tévékritikus szakosztálya és a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus szakosztálya tagjai a legjobb rendezés díját Kenyeres Bálint Tegnap című filmjének ítélték oda, a legjobb animációs filmért járó elismerést Traub Viktória Sellők és rinocéroszok című alkotásának. Kovács István Ostrom című filmje a legjobb kisjátékfilm díját kapta, 2018 legjobb dokumentumfilmje Zurbó Dorottya Könnyű leckék című alkotása lett. A legjobb forgatókönyv díját Schwechtje Mihály érdemelte ki a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című filmért, ez az alkotás megkapta a legjobb első filmnek járó elismerést is. Operatőri díjban Máthé Tibor részesült Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című filmjének fényképezéséért.

A legjobb női főszereplő díját Szamosi Zsófia kapta az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszereplő Hegedűs D. Géza lett A hentes, a kurva és a félszemű című filmben nyújtott játékáért. Reisz Gábor Rossz versek című filmje három díjban is részesült: Monori Lili a legjobb női epizódalakítás díját érdemelte ki, a legjobb férfi epizódalakításért járó elismerést Kovács Zsolt kapta, a legjobb vágásért járó díjat Tálas Zsófia.

Nemes Jeles László Napszállta című alkotásáért a legjobb látványterv díját kapta Rajk László, Melis László a legjobb filmzenének járó elismerést a Napszállta, A rossz árnyék, És a halottak újra énekelnek című filmekért. 2018 legjobb tévésorozata az Aranyélet lett, és különdíjban részesült Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmje.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus – Hétfőn 2844 esetet ...
Már csaknem 43 millió fertőzöttet ...
Kijev kemény reakcióval fenyegeti ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ