Átvette a Kolozs Megyei Tanács a jegenyei ifjúsági táborhelyet
Vissza

Átvette a Kolozs Megyei Tanács a jegenyei ifjúsági táborhelyet

Kolozs megye önkormányzatának alárendeltségébe került a jegenyei táborhely, erről döntöttek a megyei képviselő-testület csütörtöki ülésén. A csodálatos természeti környezetben fekvő táborhelyet 2012-ben adta át a megyei ifjúsági és sport igazgatóság Egeres község önkormányzatának működtetés és korszerűsítés végett, de a helyi hivatal pénzügyi források hiányában nem tudott eleget tenni ezen kötelezettségeinek.

A 21. század követelményeinek és turisztikai igényeinek megfelelő épületegyüttes kialakítását tervezi a megyei önkormányzat, kapcsolódó szolgáltatásokkal, egészéves vendégfogadás feltételeinek megteremtésével, ahol iskolai, szociális, egyházi, művészeti, tudományos és hagyományőrző táborokat szervezhetnek az érdekeltek. A jelentős felújítási munkálatokat európai uniós pályázati forrásokból vagy saját költségvetésből biztosítják.

„Nem engedhetjük, hogy az értékes ingatlan az enyészeté legyen. Sokat segített az Antal Gézával, egykori Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum elnökkel való konzultálás a táborozási helyek hiányáról, aki jelezte, hogy Kolozs megyében szükség lenne ilyen létesítményekre. Emiatt is döntöttünk úgy, hogy hasznosítanunk kell a jegenyei táborhelyet, hiszen szükségünk van ehhez hasonló ifjúsági közösségi terekre. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy ismét népszerű táborozási színtérré válhasson” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács elnöke.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mától lehet regisztrálni a 11. ...
Az RMDSZ nem támogatja bizalmatlansági ...
Költségvetés-kiigazítás: mire jut több ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ