ATP-vb: Medvegyev a bajnok
Vissza

ATP-vb: Medvegyev a bajnok

Az orosz Danyiil Medvegyev nyerte meg a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságát, miután a vasárnapi döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte az osztrák Dominic Thiemet.

A harmadik helyen kiemelt bécsújhelyi játékos – aki tavaly is finalista volt – a nyitószettben 2:2-nél elvette a negyedikként rangsorolt orosz adogatását, majd előnyét végigvitte, és 47 perc alatt hozta a játszmát.

A folytatásban Medvegyev – aki tavaly három vereséggel búcsúzott a vb-től – 2:2-nél 13 labdamenetet hozó gémben tartotta meg a szerváját. Mindkét oldalon akadtak további bréklabdák, de a szett rövidítésbe torkollott, amelyben a 24 éves moszkvai teniszező 0–2-ről sorozatban hét pontot nyerve kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban is 2:2-nél jött a kulcsfontosságú gém, ekkor Medvegyevnek a nyolcadik bréklabdájánál sikerült a meccs során először elvennie a US Open-bajnok adogatását. Innentől már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 2 óra 41 percig tartott.

Az orosz teniszező veretlenül szerezte meg pályafutása első vb-címét, és a trófea mellé 1,5 millió dollárt kapott.

A párosok döntője Wesley Koolhof és Nikola Mektics sikerét hozta. Az ötödik helyen kiemelt holland–horvát kettős a vasárnapi fináléban döntő rövidítésben kerekedett a hetedikként rangsorolt Jürgen Melzer, Edouard Roger-Vasselin (osztrák, francia) duó fölé. Ez volt Koolhofék első címe ebben a felállásban, miután két korábbi finálét elvesztettek Marseille-ben és a US Openen. A volt top 10-es játékos 39 esztendős Melzernek ez volt az utolsó mérkőzése, szögre akasztja a teniszütőt.

A jubileumi, ötvenedik ATP-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték, az összdíjazás pedig a tavalyi 9-ről 5,7 millió dollárra csökkent Londonban, amely utoljára volt a szezonzáró viadal helyszíne. A vb-nek 2021-től 2025-ig Torino ad majd otthont.

Döntős eredmények:

Egyes: Medvegyev (orosz, 4.)–Thiem (osztrák, 3.) 4:6, 7:6 (2), 6:4.

Páros: Koolhof, Mektics (holland, horvát, 5.)–Melzer, Roger-Vasselin (osztrák, francia, 7.) 6:2, 3:6, 10–5.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Humora, átlényegülő tehetsége ...
Koronavírus – 1059 pozitív ...
„Elindítunk egy folyamatot, amely a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ