Átadták a kibővített Tetarom I-et
Vissza

Átadták a kibővített Tetarom I-et

Alin Tise, a Kolozs Megyei Tanács elnöke részlegesen átvette a kibővített Tetarom I-es Ipari Parkot. A befektetések során ötemeletes irodaépületet, adminisztratív épületet és két raktárhelyiséget építettek fel uniós finanszírozásból. Az átvétel azért volt részleges, mert a kettes számú csarnok mögött még nem készült el a bekötőút, a Hója-erdő északi részén.

A munkálatokat átvevő bizottságban helyet kaptak a megyei tanács, a Megyei Építkezési Felügyelőség és a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal szakemberei. Az átvétel során a fentebbi hatóságok képviselői az építő cég és az építőtelep vezetőjével együtt megállapították, hogy a munkálatokat a műszaki tervnek megfelelően végezték el.

A részleges átvételre azért is szükség volt, hogy a felépített ingatlanokat be tudják jegyezni a telekkönyvi hivatalban, és a Katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) megadhassa a működéshez szükséges engedélyt. A Kolozs Megyei Tanács szándéka az, hogy az átadást minél hamarabb lezárhassák, és a négy épületet átadják a Tetarom Rt-nek hasznosítás céljából. Amint „belakják”  a cégek az új épületeket, számos munkahelyet teremtenek, és a megye gazdasági fejlődését is elősegítik. A munkálatokat az Aci Cluj Rt., a Nord Conforest Rt és az  Electromontaj Rt. végezte el.

A Tetarom I-es Ipari Parkot eredetileg 16,8 hektárnyi területtel akarják bővíteni; a befektetés 50 százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alapból finanszírozták.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: nem szándékozunk lezárni az ...
Elhunyt az argentinok legendája, Diego ...
Bukaresti kórház folyosóján kezelt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Pozitív emberek pozitív teszttel, ...
  • Országos jelentőségű lelet ...
  • Frankenstein-horror
  • Elhunyt Angi István zeneesztéta
  • Hosszú járvány lesz: 3 év kell a ...