Aranyosgyéresi siker a megyei rangadón
Vissza

Aranyosgyéresi siker a megyei rangadón

Győzelemmel zárta az őszi idényt az Aranyosgyéresi MSC újonc csapata, méghozzá nem is akármilyen mérkőzésen, mint Kolozs megye rangadóján a Dési Egyesülés ellenében, a férfi A1-osztályú röplabdabajnokság 11. fordulójában. A siker annál is értékesebb, mivel az Aranyos menti alakulat megnyerte az idei esztendő utolsó két csatáját és feljebb lépett a táblázaton.

(erkedi, póka)

Népes közönség foglalt helyet a Ioan Stanatiev Sportcsarnokban, ahol remekül kezdtek a hazaiak, és már úgy nézett ki a dolog, hogy mindhárom szettet megnyeri a MSC. Igen ám, de a következő két menetben rövidzárlat ált be náluk, a désiek feljöttek, és aránylag könnyen egyenlítettek. Az ő esetükben megmutatkozott a nagyobb tapasztalat. Silviu Suson és a még ifi Curuia-Pop kiváló játéka és a védelem helytállása megkérdőjelezte a hazaiak győzelmét, ami végül is sikerült nekik, ugyanis a döntő szettet a gyéresiek nyerték 15–11-re, megörvendeztetve lelkes szurkolóikat. A találkozó időtartama 116 perc volt, ami hűen tükrözi a szoros eredményt. A Szamos-parti gárda azért így kiharcolt egy pontot a megyei rangadón, de azért be kell vallanunk, Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai biztos győzelemre számítottak az élvonal újoncának otthonában. A hazaiak az őszi forduló legjobb játékát nyújtották, ezért külön is dicsérnünk kell az MSC csapatát.

A hétvégi összecsapáson a két együttes a következő összeállításban lépett pályára:

MSC: Viţelaru, Silvaşa-Paşca, Antonics, Ciortea, Knezevics, Oliveira de Nascimento/Hăşmăşan. EGYESÜLÉS: Magdaş, Vidovics, Suson, Coasă, Grigoraş, Curuia-Pop/Kantor.

Végeredmény: • Aranyosgyéresi MSC–Dési Egyesülés 3:2 (18, 19, –23, –22, 11).

Csak ráijeszteni tudott fővárosi ellenfelére Kolozs megye harmadik együttese, a Kolozsvári Universitatea Sportklub. Az 1 óra és 27 percet tartó MSC elleni összecsapás első játszmáját még megnyerték a lengyel Pjotr Szobolevszki és Lőtei Rómeó Attila tanítványai, ám a többiben nem sokat vizet zavartak.

Folytatás jövőre, január 26-án rendezik a visszavágók első, összességében a 12. fordulót.

Végeredmény: • Bukaresti MSC–Kolozsvári Universitatea Sportklub 3:1 (–24, 12, 17, 20).

A többi eredmény: • Bukaresti Dinamó–Galaci Arcada 3:1 • Bukaresti Steaua–Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK 3:0 • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Krajovai U MSC 0:3; a Zilahi MRK szabadnapos volt. A sorrend 10 mérkőzés alapján: 1. Zilah 28 pont (29:4), 2. Krajova 28 (30:5), 3. Arcada 19/10, …, 5. DÉS 16/10, …, 8. ARANYOSGYÉRES 10/10, …, 10. KOLOZSVÁR 6/10.

A női bajnokságban már szóltunk a Kolozsvári U NTT Data mérkőzésének végeredményéről, Luminiţa Trombiţaş együttese 72 perc alatt 3:0 (20, 15, 21) arányban kikapott Bákóban a helyi Ştiinţától. A visszavágók első, összességében a 10. Fordulót 2019. január 19-én bonyolítják le.

A 9., utolsó idei forduló többi eredménye: • Bukaresti Dinamó–Târgoviştei MSC 2:3 • Bukaresti MSC–Balázsfalvi Volei Alba MSC 0:3 • Galaci Belor ESK–Temesvári Agroland 0:3. A Lugosi MSC szabadnapos volt. Az állás 8 mérkőzés alapján: 1. Balázsfalva 24 pont, 2. Buk. MSC 20, 3. Bákó 15, …, 6. U NTT DATA 9.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
A Madeleine McCann-ügy
Megvezetés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ