Arany Blende díjak magyar filmelőzeteseknek: A létezés eufóriája trailere a legjobb, a Dévát is díjazták
Vissza

Arany Blende díjak magyar filmelőzeteseknek: A létezés eufóriája trailere a legjobb, a Dévát is díjazták

A létezés eufóriája trailere lett a zsűri szerint legjobb, az Apró mesék előzetese pedig a közönség kedvence az Art+ Cinema moziban péntek este kiosztott Arany Blende díjátadón. A magyar filmelőzeteseknek járó díj alapítója, Köllő Killa szerint az elismerés azért fontos, mert a trailereknek fontos szerepe van a filmélményben, ám a feilmbemutatók után mostoha sorsra jutnak az emlékezetben.

A zsűri 48 előzetes közül választotta ki a legjobbakat. A zsűri fődíját kapta A létezés eufóriája trailere (trailer producer/vágó: Bedő Barna, rendező: Szabó Réka), az Ezüst Blendét a Drakulics elvtárs előzetese vitte el (trailer producer/vágó: Duszka Péter Gábor, hangdizájner: Tőzsér Attila, rendező Bodzsár Márk), a Bronz Blendét pedig a Déva trailere (trailer producer/vágó: Nagy V. Gergő, vágóasszisztens: Szalai Dani, hangmérnök: Terner Péter, rendező: Szőcs Petra). Az Apró mesék előzetese (trailer vágó: Hargittai László, kreatív vezető, rendező: Szász Attila) a szavazatok több mint 10%-ával lett közönségdíjas, száz szavazattal megelőzve a sorban következő, második legnépszerűbb trailert. A zenebank.hu átadta a legjobb zenéért és hangdizájnért járó díjat a Foglyok előzetesének (alkotók: Fehér Marcell és Deák Kristóf, a film zenéjét szerezte Balázs Ádám).

A díjátadó után rövid retrospektív vetítés következett a magyar trailerek történetéből az 1940-es évektől napjainkig. Az Nemzeti Filmintézet Filmarchívum igazi különlegességeket ásott elő, amiket talán csak a készítés évében láttak utoljára nézők.

(Borítókép: Szőcs Petra és Nagy V. Gergő, a Bronz Blendés Déva-előzetes alkotói FOTÓ:CZIRJÁK PÁL)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Működésbe lép az EU első ...
Jövőt akar teremteni a BBTE a ...
Sporthírek röviden

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ