Áprilisban jön Murakami Haruki új regénye, japánul
Vissza

Áprilisban jön Murakami Haruki új regénye, japánul

Hat év szünet után új regénnyel jelentkezik Murakami Haruki világhírű japán író, akit évek óta az irodalmi Nobel-díj esélyeseként emlegetnek.

A 74 éves szerző új regénye április 13-án kerül a boltokba – jelentette be a Sincsosa kiadó, de nem közölte sem a könyv címét, sem a témáját, sem azt, hogy mikor jelenik meg más nyelven. Annyit elárultak, hogy a japán nyelvű kézirat 1200 oldalt számlál.

Murakami utolsó regénye, A kormányzó halála 2017-ben jelent meg, két évvel később már magyarul is olvashattuk. Műveit a világ mintegy 50 nyelvére fordították, számos művét színpadra állították, megfilmesítették, könyveit többmilliós példányszámban vásárolják. Tucatnyinál több kötete jelent meg magyarul, így például a Norvég erdő, Kafka a tengerparton, Miről beszélek, amikor futásról beszélek?, Birkakergető nagy kaland, A kurblimadár krónikája (három kötet) és az 1Q84. Esszé- és novelláskötetei közül a Köddé vált elefánt és a Férfiak nő nélkül olvasható magyarul.

Bár évek óta nagy esélyesként emlegetik, Nobel-díjat mindeddig nem kapott, ám egész sor rangos irodalmi díjat tudhat magáénak: többek közt Franz Kafka- (2006) és Hans Christian Andersen (2015) irodalmi díjjal jutalmazták.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy újabb szövetségi elnöki mandátumért
Új légitársasággal Kolozsvárról Budapestre (is)
Több mint húsz hektáron égett le egy természetvédelmi terület a Torockói-hegységben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ