Angyalkaraván – Légy angyal kétszer!
Kézműves vásár Kolozsváron is
Kézműves vásár Kolozsváron is
Vissza

Angyalkaraván – Légy angyal kétszer!

A Transylvanian Art and Trade Egyesület rendhagyó vásárkaravánt szervez a 2019. november 29. és december 14-e közötti hétvégeken közel 40 erdélyi kézművessel, öt erdélyi városban. Kolozsváron december 7-én, szombaton 10 és 20 óra között lehet vásárolni a Planetárium kávézóban.

Az angyalkaravánon elsősorban erdélyi, eredeti kézműves ajándékokat lehet vásárolni, és lehetőség lesz azok környezettudatos becsomagolására is, mindezek mellett pedig komplex programmal is készülnek a szervezők.

A kézműves vásár kínálata tudatosan összeválogatott. Személyre szabott, értékes kézműves termékeket lehet beszerezni elérhető áron. A vásár különlegessége, hogy a látogatók tanácsadásban részesülnek: amennyiben elmondják, kinek vásárolnak ajándékot, és mik a jellemzői, segítenek nekik kiválasztani a megfelelő kézműves termékeket. Emellett élőzenével, interaktív gyerekfoglalkozásokkal és képeslapíró sarokkal is várják a vásárba érkezőket.

– Sokszor okoz fejtörést, hogy szeretteinknek, kollégáknak, pedagógusoknak olyan ajándékot vásároljunk karácsonyra, hogy az egy kicsit személyes is legyen. Az Angyalkaraván ehhez kínál széleskörű választékot, értékhordozó helyi termelők, kézművesek áruiból lehet válogatni, miközben azt tudatosítjuk a vásárlókban, hogy a sok fölösleges tárgy helyett vásároljanak kevesebbet, de személyre szabottat és helyi termelőtől származót – fogalmaznak közleményükben a szervezők. A zero waste (nulla hulladék) alapkoncepciót is magukénak vallják, ugyanis amellett, hogy a helyszínen lehetőség nyílik környezettudatos ajándékcsomagolásra, a kézművesek is ezen koncepció mentén kínálják portékájukat. A szervezők azt is hangsúlyozzák, hogy a vásárlók mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy egy erdélyi családnak ajándék kerüljön a karácsonyfája alá – innen a Légy angyal kétszer! mottó is.

Az Angyalkaraván jótékonykodásra is lehetőséget teremt, hiszen minden helyszínen gyűjtenek azon szervezetek részére, amelyek angyalainak több „szárnyra” is szüksége van, Kolozsváron az Életfa Családsegítő Egyesület részére.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

ISMÉT MEGVÉDTE CÍMÉT A KOLOZSVÁRI CFR ...
Krajova–CFR 1907: mindenképpen ...
Önkormányzati támogatás kultúrára és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ