A koronavírus miatt elhalasztották a fedettpályás atlétikai vb-t
Vissza

A koronavírus miatt elhalasztották a fedettpályás atlétikai vb-t

A kínai koronavírus terjedése miatt egy évvel elhalasztották az eredetileg idén március 13. és 15. között esedékes fedettpályás atlétikai világbajnokságot, amelynek Nancsing a házigazdája.

A BBC beszámolója szerint a Nemzetközi Atlétikai Szövetség az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) történt konzultáció után egyéves halasztás mellett döntött, és elvetette annak lehetőségét, hogy más város adjon otthont a vb-nek.

„Megvizsgáltuk annak a lehetőségét, hogy az eseményt egy másik országba helyezzük át, és szeretnénk köszönetet mondani azoknak a városoknak, amelyek önként jelentkeztek a világbajnokság megrendezésére. A vírus Kínán kívüli elterjedésének továbbra is fennálló veszélye miatt ugyanakkor úgy döntöttünk, hogy nem élünk ezzel a lehetőséggel, mivel ez később újabb halasztáshoz vezethet. Úgy döntöttünk, hogy nem töröljük a világbajnokságot, mivel sportolóink szeretnének részt venni ezen az eseményen. Azon fogunk dolgozni sportolóinkkal, partnereinkkel és a szervezőbizottsággal együtt, hogy találjunk a tornának egy alkalmas időpontot 2021-ben” – áll a nemzetközi szövetség közleményében.

Korábban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is jelezte, hogy folyamatosan egyeztet a WHO-val és saját szakértőivel is a koronavírusról. A bizottság illetékese a DPA német hírügynökségnek elmondta, hogy a tokiói olimpia biztonságos lebonyolításának elengedhetetlen része a fertőző betegségek elleni szükséges intézkedések meghozatala.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár: öt új koronavírusost vettek ...
Bezárkózva
Virtuális életünk valós bajai

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ