Koronavírus-esetek miatt bezárták a Coşbuc-líceumot
Vissza

Koronavírus-esetek miatt bezárták a Coşbuc-líceumot

A Kolozs megyei prefektus tájékoztatása szerint a kolozsvári George Coşbuc Líceum négy diáknak pozitív a koronavírus-tesztje, az igazgató döntése alapján a tanintézményt bezárták.

Tudatta: három diák ugyanabban az osztályban tanul, a negyedik egy másikban.

„A két osztály tevékenységét tizennégy napra felfüggesztik. Amennyiben a helyzet rosszabbodik, a hármas forgatókönyv lép életbe, és az iskolát bezárják. Emlékeztetőül: pénteken, hétfőn és kedden a választások miatt on-line oktatás zajlik a Coşbuc-líceumban” – írta a Mircea Abrudean.

A prefektust az újságírók értesítették, hogy az igazgató döntése alapján az iskolát máris bezárták.

„Amennyiben létezett egy ilyen döntés vagy ajánlás, az a hatóságok jóváhagyása nélkül történt. Arra kértem a Kolozs Megyei Tanfelügyelőséget, indítson vizsgálatot, és hozzon fegyelmi intézkedéseket. Megengedhetetlen, hogy ilyen esetekben saját hatáskörben döntsön valaki, a törvények betartása nélkül” – közölte a kormány területi képviselője.

Tudatta, hogy az érvényben lévő jogszabályok értelmében egy iskola bezárásával kapcsolatos döntés akkor születhet meg, amennyiben három esetet különböző osztályokban fedeznek fel, figyelembe véve több rizikófaktort, amelyeket a tanfelügyelőség és a közegészségügyi igazgatóság elemez.

Sajtóhírek nélkül az igazgató anélkül döntött az iskola bezárásáról, hogy értesítette volna a szülőket és a hatóságokat.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Románia megtámadta az Európai Unió ...
Újraválasztották Vákár Istvánt a megyei ...
Hány fizetett szabadnap jár a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ