A kolozsvári Softech a Financial Times toplistáján
Vissza

A kolozsvári Softech a Financial Times toplistáján

A 120 alkalmazottat számláló kolozsvári magyar szoftverfejlesztő cég bekerült a világ egyik legelőkelőbb rangsorába – tájékoztatták a Szabadságot a vállalat képviselői.

Közölték: a rangsor összeállításakor a brit pénzügyi-gazdasági lap és az amerikai Statista.com. az 2015-2018 időszakban elért éves forgalom átlagos növekedését vette figyelembe. A lap és portál a leglátványosabban fejlődő európai vállalkozások rangsorát állította össze.

Az első ezer cég között, négy másik hazai közép- és kisvállalat technológiai cég mellett szerepel a kolozsvári, 22 éves múlttal rendelkező Softech Kft. is. A vállalat az egyetlen ilyen jellegű IT-cég, mi több, Romániából az egyetlen ilyen magyar.

- Jelentős elismerés ez a Softech számára, Kolozsváron ugyanis fellendült az IT-iparág, sok szoftverfejlesztő cég jelent meg, sok multinacionális cég nyitott leányvállalatot. A konkurencia sok kihívással jár, és természetesen nagyon örülünk, hogy a rangsornak köszönhetően felfigyeltek ránk, ír rólunk az egyik legrangosabb hazai gazdasági kiadvány, mert az öt leglátványosabban fejlődő romániai IT cég között vagyunk – nyilatkozta Szélyes Levente, a kolozsvári magyar cég tulajdonos-vezérigazgatója (képünkön).

Szélyes megítélése szerint az IT iparág látványos fejlődésének sok pozitív hozadéka van, ugyanakkor nagy a verseny a tehetséges, jól képzett munkaerőért.

- A Softechnél hosszú távú stratégiát dolgoztunk ki erre a helyzetre: közel 10 éve az általunk működtetett Codespring mentorprogram keretében olyan hosszútávú, az egyetemi képzést kiegészítő képzést biztosítunk a diákoknak, amelynek köszönhetően gyarapítják és elmélyítik ismereteiket, gyakorlati tapasztalatot szereznek, és ennek köszönhetően jelentős előnyre tesznek szert a munkaerőpiacon. A legtehetségesebb mentorált hallgatóknak munkaszerződést is ajánlunk cégünknél, amit általában örömmel el is fogadnak, mert a program alatt megismerik a munkaközösséget és azonosulnak a közös értékeinkkel. Meggyőződésem, hogy szereplésünk ebben a rangos toplistában röviden azt jelenti, hogy a mentorprogramunk most hozta meg gyümölcsét! – fogalmazott a cégvezető.

A Softech tulajdonos-vezérigazgatóját a számottevő növekedés tényezőiről is kérdeztük. Megítélése szerint a növekedés egy komplex, organikus folyamat.

A mentorprogramnak köszönhetően az elmúlt években nagyon sok tehetséges ifjú kollégát sikerült alkalmaznunk, ennek köszönhetően új, nagyon komoly ügyfelekkel sikerült szerződést kötni. Régi ügyfeleink is elégedettek a teljesítményünkkel, az ő ajánlásaik is újabb partnereket és új megrendeléseket jelentenek. Az ügyfeleink egyre összetettebb projekteket bíznak cégünkre, ezért új technológiákat kell elsajátítsunk és alkalmazzunk. A sok megrendelésnek és a munkánk színvonalának köszönhetően nő a forgalom, nő a láthatóságunk, a növekedő munkavolumen pedig lehetőséget teremt a csapat bővítésére, tehát újabb tehetséges, fiatal munkatársakat alkalmazunk. És így tovább; ez az organikus növekedés – tette hozzá Szélyes Levente.


EZ ÉRDEKELHETI
SMART ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Találkozások Máriával
Milyen szabályok érvényesek a vendéglők ...
Magyar NB I., 26. forduló: Őrzi előnyét ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ