A kocka(kő) el van vetve…
Vissza

A kocka(kő) el van vetve…

Jövő héttől lezárják a Főtér nyugati oldalát, és elkezdődik annak gyalogosövezetté alakítása – jelentette be a napokban Kolozsvár polgármestere. Tegnap már meg is jelent a helyszínen néhány méricskélő munkás és az építőtelep elkerítésére szolgáló pannók egy része.

Végre! – mondhatnánk, hiszen ennek már 10 éve meg kellett volna történnie: akkor kezdődött el a tér felújítása, illetve készítette el a Planwerk a terveket, amelyeknek aztán csak egy részét valósította meg a városvezetés. Jó munkához idő kell – mondhatnánk, csak hát itt jön a másik probléma. Én például egyáltalán nem vagyok megelégedve azzal, ahogyan tavaly ősszel a tér keleti oldalának munkálatait elvégezték. Pontosabban a munkálatok utolsó szakasza hagy kívánnivalót: a sorompós parkoló bejárata környékén úgy rakták le a járda kockaköveket, hogy csupa hepe-hupa az egész, a kövek színe is összevissza, s még a sorok sem egyenesek. Ha ezt egy magánház udvarán csinálják így, seprűvel kergetik el a munkásokat, még akkor is, ha mentségükre szolgál: a november végi hideg időben, esőben, szélben, fagyban dolgoztak (miért nem lehetett megvárni a tavaszt, ha már úgyis késtünk 10 évet?!).

{Tovább olvasható még 454 szó.}
Persze a kockakövekkel nem csak ott van baj, hiszen ha körbejárjuk a Mátyás-szoborcsoportot, jobb, ha a földet nézzük magunk előtt, s lehajtott fővel járulunk a király elé. Az évek során ugyanis úgy fellazultak a kövek – ezt jelentős mértékben elősegítette a sok vásár és rendezvény, amelyek során beverték a földbe a sátort, asztalt tartó rudakat, c
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hároméves késéssel zajlik a HPV elleni ...
Aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért ...
Sporthírek röviden

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ