A csillagszemű juhász – Bemutató a Puck Bábszínházban
Vissza

A csillagszemű juhász – Bemutató a Puck Bábszínházban

Ismét bemutatóra várja közönségét a kolozsvári Puck Bábszínház, november 10-én, szombaton 11:00 és 15:00 órától A csillagszemű juhász című népmese színpadi változatát tekinthetik meg az érdeklődők. Az intézmény közleménye szerint alsó korhatár: 4 év, az előadás időtartama pedig 60 perc.

„Volt egyszer egy király, aki igencsak ostoba parancsokat osztogatott. És volt egy juhászlegény, aki köpött az ostoba parancsokra. Na már most ilyenkor szokott lenni, hogy szembe kell nézni a helyzettel. De hát milyen szembe! Bele lehet nézni az igéző szembe anélkül, hogy el ne szédüljünk? Ki lehet-e oltani, elhomályosítani azokat a csillagszemeket? Nem oltja azt ki az ostobaság, nem zárja le a félelem, medve, óriás sünök, éles kaszák előtt meg sem rebben, csakis… no igen, a királylány tekintete homályosítja el csöppet, hogy aztán annál tisztább csillogással nézzenek egymásra. Addig van jó világ, amíg az élet útjait ilyetén csillagszemek igazgatják”, olvasható a bábszínház beharangozójában.

A népmesét színpadra írta és rendezte: Szabó Attila.  Zene: Csernák Zoltán Samu. Báb-, díszlet és jelmeztervező: Miareczky Edit. Mozgás: Fosztó András.

Szereposztás: Juhász – Domokos Szabolcs; Király – Urmánczi Jenő; Királylány – Erdei Emese; Mici néni – Pünkösti Laura; Encida – Balogh Dorottya; Hencida – Bondár Tibor; Boncida – Kötő Áron.

(Borítókép: Jelenet az előadásból. Fotó: Puck Bábszínház)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ