A család lett az Év szava a magyar közmédiában
A hétköznapok kihívásaival szemben is a család jelenti az utolsó védőbástyát
A hétköznapok kihívásaival szemben is a család jelenti az utolsó védőbástyát
Vissza

A család lett az Év szava a magyar közmédiában

A család kifejezést választotta idén az Év szavának a közmédia a Montágh Testület tagjainak szavazata alapján - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap csütörtökön az MTI-vel.
A Montágh Testület az Év szavának megválasztásával arra törekszik, hogy - bár a magyar nyelv gazdag szókincsével rendkívül árnyaltan fejezhetjük ki gondolatainkat - minden évben kijelölje azt az egy szót, amely leginkább összefoglalja, kifejezi az adott évet.
    Az anyanyelvi kultúra ápolására létrehozott Montágh Testület indoklása szerint az idei év szavának választott család az összetartozást fejezi ki, jelentése azonban túlmutat szülők és gyermekeik együttélésén. Örömforrás és védőbástya, amely generációkon át ad biztos alapot az emberek közösségének.
    "A 2021-es évben mutatkozott meg igazán a család fontossága, ereje. A család társadalmi együttélésünk alapja, a keresztény kultúra elválaszthatatlan része, érzelmi és szellemi közösség. A család kötelékében tud megmutatkozni az igazi összetartozás, hiszen a családtagok mindig bizalommal támaszkodhatnak egymásra. A hétköznapok kihívásaival szemben is a család jelenti az utolsó védőbástyát: sodorjon bármerre az élet, a család bennünk és velünk marad" - idézi a közlemény Vadász Ágnest, a Montágh Testület elnökét.

 

EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ