32 százalékkal több autót gyártott Románia
Vissza

32 százalékkal több autót gyártott Románia

Krajován a Fors háromszor többet gyártott, Daciából főleg a Dustert vitték a vásárlók.

Az első tíz hónapban 32 százalékkal nőtt Romániában a járműgyártás teljesítménye.

A hazai autógyártók és -importőrök egyesületének (APIA) adatai szerint a Ford Románia több mint 119 ezer járművet gyártott az első tíz hónapban, ami majdnem a háromszorosa a tavalyi 41 022 járműnek.

A Ford látványos növekedése azzal magyarázható, hogy az amerikai vállalat tavaly ősszel kezdte el gyártani krajovai üzemében az Ecosport hobbiterepjárót, amely sokkal népszerűbb a B-Max modellnél, amit korábban gyártottak. Ennek köszönhetően a Ford Románia megháromszorozta romániai kivitelét.

A romániai autógyártók egyesületének (ACAROM) adatai szerint a francia Renault tulajdonában levő Dacia 7,7 százalékkal több, közel 281 ezer járművet gyártott a tavalyi 260 698 darab után. A legtöbbet, 195 788-at a Dacia Duster modellből gyártottak, ezen kívül Sandero, Logan és Logan MCV modelleket szerelnek össze a mioveni-i üzemben.

Az első tíz hónapban 20 százalékkal több, 153 105 új gépjárművet értékesítettek Romániában a múlt év azonos időszakához képest. Ezek közül 129 274 személygépkocsi volt, a többi haszonjármű.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Úzvölgyi katonatemető - Több százan ...
Lakatos Mónikát Womex életműdíjjal ...
Fődíj Horvát Lili filmjének Chicagóban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ