17. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó hétvégén
Vissza

17. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó hétvégén

Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a 17. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozóra 2021. szeptember 23-25-én a Kolozsvári Diákművelődési Házba és a Romulus Vuia Néprajzi Parkba.

Csütörtökön, szeptember 23-án, 19:30-tól a Rendek között, vonók mögött. Népzenészsorsok a XXI-ik századból című koncert nyitja meg az idei rendezvényt. Pénteken, szeptember 24-én délelőtt 10:00 órától és 12:00 órától az Udvarhely Táncműhely Világszép Nádszálkisasszony című előadására várják a gyerekeket. Este 20 órakor a Nagyvárad Táncegyüttes Katonaének című előadását tekintheti meg a tisztelt közönség a Kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán.

Szombaton, szeptember 25-én rendhagyó helyszínen, a Romulus Vuia Néprajzi parkban zajlanak a programok. 10 és 18 óra között kézműves és termésvásár vár mindenkit, 10 és 13 óra között gyermekprogramok – kézműves foglalkozás, gyermektáncház, hangszerbemutató – várják a kicsiket, nagyokat egyaránt. 14 és 16 órakor tárlatvezetés kezdődik a falumúzeumban, 15 órakor bemutatják Szalay Zoltán Csak tiszta forrásból – Magyar népdalok I, II, III kötetét. 17 órakor divatbemutató lesz A kis fekete színeváltozásai címmel, amely válogatás a Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatára beérkezett munkákból. A 19:30 órakor kezdődő gálaelőadást a Kolozsvári Diákművelődési Házban tartják. A gála első felében Hajdú Ferenc ördöngösfüzesi táncost köszöntik, aki a napokban töltötte 100. életévét, az est hátralévő részében a házigazda Ördögtérgye Néptáncegyüttes Mamókám mesélte vót… c. előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Minden estét táncházzal zárnak a Heltai FolkCenterben.

Az eseményeket az érvényes járványvédelmi szabályozások betartásával szervezik meg. Az esemény Facebook-oldalán erről is részletesebben olvashatnak.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre