„Most eredj és élj, mert a világ a tiéd”
Vissza

„Most eredj és élj, mert a világ a tiéd”

Kedves végzősök, szokatlan ballagásnak voltunk részesei. Rendhagyó módon búcsúztattunk titeket, melyre senki sem számított. Ez az alkalom, amikor végigvonulnak a végzős diákok batyuval a vállukon, elköszönnek diáktársaiktól, tanáraiktól. A feldíszített iskola épülete, az ünnepi öltözet. Szerető szüleitek büszke mosolya és könnyes szeme, amint virágcsokorral, énekelve lejösztök a lépcsőn. Sajnos ez most elmaradt, ezt most nem élhettük meg együtt. A csengő szó, az éneketek, az ünnepi zsongás helyett csend uralkodik az iskola épületében. Ez szomorú helyzet, de mindent összevetve elmondhatjuk, hogy ti egy harcos évfolyam tagjai vagytok, mert céljaitok elérése érdekében fel kellett vennetek a harcot egy világjárvánnyal is, ami megerősít, sikeresebbé tehet.

Hiszem, hogy az elmúlt nehéz hetekben kitartással tanultatok és készültetek az előttetek álló megmérettetésre. Tudom, hogy kollégáim igyekeztek mindent megtenni, hogy ne érezzétek a hátrányát ennek a helyzetnek, de a szülőknek sem volt könnyű ez az időszak. Alkalmunk volt megtapasztalni, hogy milyen nehéz volna kapcsolatot tartani, tanulni, tanítani a digitális eszközök nélkül, de arra is rádöbbenhettünk, hogy mennyit ér egy mosoly, egy ölelés. Sok kompromisszumot kellett kötnünk. Mindenki a képességeinek, lehetőségeinek megfelelően próbált helytállni ebben az időszakban, amiért köszönettel tartozom diáknak, tanárnak, szülőnek egyaránt.

Kedves végzősök, igaz elmaradt a ballagási ünnepély, talán nem ölelitek meg egymást, amikor kijösztök az érettségi vizsgákról, de akkor is együtt lesztek. Összekötnek az együtt töltött évek, a barátságok, szerelmek, az emlékek egy életen át kísérni fognak titeket.

Most előttetek áll egy nagy megmérettetés, kívánom, hogy eredményesen adjatok számot tudásotokról. Hamvas Béla idézettel kívánok nektek sikeres életutat. „ A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle…. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg. Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.”

Török Zoltán

Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettes


EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Októbertől újraindul az Iskola ...
Kolozs megye: 25 diák és 12 pedagógus ...
Húsz guggolásért „egészségjegy” váltható

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ