„A csoda megtörténik” – megnyílt a GYNIA meddőségi központja
Vissza

„A csoda megtörténik” – megnyílt a GYNIA meddőségi központja

Megkezdte működését Kolozsváron a GYNIA Embrio mesterséges megtermékenyítés-központja (IVF), az ünnepélyes megnyitót május 27-én a meddőségi központ helyszínén tartották. A meddőségi problémákkal küszködő párok számára szeretnék lehetővé tenni a családalapítást.

A megnyitóünnepségen a klinika főorvosa, Zsigmond István szülész-nőgyógyász beszédében többek között a központban végzett kezelések fontosságára is rámutatott. Vass Zoltán főorvos és IVF-specialista megemlítette a kezdeményezés megálmodóját, az időközben sajnos elhunyt dr. Kőrösi Tamást, továbbá azt is elárulta, hogy a még áprilisban elvégzett első beavatkozások pozitív eredményeket mutatnak. Megköszönte a klinika összes dolgozójának a munkáját, de megjegyezte: „pihenni nincs idő, a munka java csak most kezdődik”. Az eseményen köszönetét és elismerését fejezte ki a központ megvalósításában részt vevő csapatnak Oláh Emese alpolgármester, a hasonló egészségügyi központok szükségességét hangsúlyozva, és sok sikert kívánt a további működéshez, remélve, egyre több boldog leendő anyuka fogja elhagyni a klinikát.

Dr. Zsigmond István kérdésünkre elárulta, hogyan született a központ megalapításának ötlete, illetve lehetősége: „A kórházzal mindig arra törekedtünk, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtsunk a szülészet, nőgyógyászat területén. Ennek egyik hiányzó pontja volt az infertilitás – terméketlenség – kezelése”. Hozzátette, európai projekt révén nyújtott támogatási lehetőséget is kihasználtak az egészségügyi intézmény létrehozásához, hiszen egyre növekedett az igény az érintettek körében. Rámutatott, hogy céljuk az eredményesség, a pároknak történő segítségnyújtás, legújabb mottójuk pedig – a „csoda megtörténik” – tényleges jelentéssel bír, hiszen sok esetben valóban csodának minősül, ha az alacsony valószínűségű eset pozitív eredményeket hoz.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Felelősséget vállalt a kormány a ...
Szili Katalin:a Sapientia mindig tudta, ...
Szüreti bál szilvalekvárfőzéssel ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ