Közel háromszáz gyereket otthagytak tavaly a különböző intézményekben

Az országos gyermekjogvédelmi hatóság (ANPDCA) honlapján közzétett adatok szerint az elmúlt évben az országban összesen 295 gyermeket hagytak sorsukra a szülészeteken és más egészségügyi intézményekben, a legtöbb gyereket a szülészeteken hagyták. Az elhagyott gyerekek egy részét sikerült visszaadni a családjának.

A nagy szám ellenére ez mégis kevesebb, mint egy évvel korábban: 2022-ben 384 gyereket hagytak ott az állami intézményekben. Az adatokból kiderül az is, hogy 295 gyermek közül 223-at szülészeteken, 66-ot gyermekgyógyászati osztályokon, hatot más kórházi osztályokon hagytak el. A hatóság adatai szerint a kórházban elhagyott gyermekek közül 2023-ban 58 visszakerült a családjához, egyet rokonoknál, 20-at családoknál vagy más személyeknél, 192-t pedig hivatásos nevelőszülőknél helyeztek el.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Ezekben a napokban emlékezünk arra, hogy idén 25 esztendeje annak a történelmi látogatásnak, amelyet Szent II. János Pál pápa tett 1999. május 7–9. között Romániában. Személyében első ízben látogatott el Krisztus földi helytartója, a katolikus egyház feje többségében ortodox vallású országba.
Közhír