105. Tour de France: túl a negyedik és ötödik szakaszon
Vissza

105. Tour de France: túl a negyedik és ötödik szakaszon

A kolumbiai Fernando Gaviria nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát kedden.

A La Baule és Sarzeau közötti 195 kilométeren egy négyfős szökevénycsoport hosszan haladt a mezőny előtt, amely azzal együtt is utolérte őket az utolsó kilométer előtt, hogy öt kilométerrel a célt megelőzően bukás zavarta meg. A sprinthajrában a Quick-Step Floors kerekese – aki az első etapon is diadalmaskodott – a szlovák Peter Sagant és a német André Greipelt előzte meg az elsőségért.

Sagan volt a leggyorsabb a Tour ötödik, szerdai szakaszán, a belga Greg van Avermaet megőrizte első helyét az összetettben. A Lorient és Quimper közötti 204,5 kilométeres etap végi enyhe emelkedőn sprintbefutó döntött, ebben a vasárnapi második szakaszon is diadalmaskodó szlovák világbajnok zárt az élen, az olasz Sonny Colbrelli és a belga Philippe Gilbert előtt. Utóbbi feljött a harmadik helyre összetettben.

Eredmény, 4. szakasz, La Baule-Sarzeau, 195 km: 1. Fernando Gaviria (kolumbiai, Quick-Step Floors) 4:25:01 óra, 2. Peter Sagan (szlovák, Bora-Hansgrohe) azonos idővel, 3. André Greipel (német, Lotto-Soudal) a. i. 5. szakasz, Lorient-Quimper, 204,5 km: 1. Sagan 4:48:06 óra, 2. Sonny Colbrelli (olasz, Bahrain-Merida) a. i., 3. Philippe Gilbert (belga, Quick-Step Floors) a. i. Összetettben: 1. Greg van Avermaet (belga, BMC) 18:22:00 óra, 2. Tejay van Garderen (amerikai, BMC) 2 másodperc hátrány, 3. Gilbert 3 mp h.

A versenyzőkre csütörtökön a Brest és Mur de Bretagne közötti 181 kilométer megtétele várt. A 105. Tour de France-on a július 29-i, párizsi befutóig 3351 kilométert teljesít a mezőny.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Cannes – Dél-koreai thriller ...
Nagy erőkkel keresik a lyoni robbantót
EU gyorstalpaló, avagy mire és miért ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ