Csoma

Botond

Kedves Péter! Az ANI módosítását szabályozó törvényt besorolod az igazságügyi csomagba, és ezzel tévedést követsz el, eljárásbeli és tartalmi érveim is vannak ez irányban. Procedurális szempontból az igazságügyi törvényeket egy, erre a célra létrehozott, különleges bizottság tárgyalta, ennek megalakítását a kérdés összetettsége indokolta.
Máskép(p)
Csoma Botond jogász, az RMDSZ parlamenti képviselője pontszerűen válaszolja meg az Eckstein-Kovács Péter véleményanyagában állítottakat. (Szabadság, 2017. december 16., Kérdések, válaszok meg egy kis nyelvészkedés – Véleményszilánkok az igazságügyi törvénycsomagról)
Máskép(p)
Az igazságszolgáltatási törvények módosítása kapcsán nagyon gyakran elhangzik az a vád, hogy itt tulajdonképpen az igazságszolgáltatást politikai kontroll alá akarjuk vonni, és a rejtett a cél folyamatban lévő bűnvádi eljárások leállítása. Szerdán tárgyaltuk a Képviselőházban a bírák és ügyészek jogállásáról szóló törvénytervezet reggel tíztől éjszaka tizenegyig. A törvénytervezetben nem találtam semmi olyan elemet, amely a politikai kontrollt tenné lehetővé, vagy megkísérelné a jogállamiságot lebontani.
Máskép(p)