Lukács

Orsolya

Utazni olcsón. Álmodozik róla a fiatal, miközben görgeti a közösségi médiát és vágyakozik hol ebbe, hol abba az országba. Ha viszont a Facebook vagy Instagram azon bugyrait kapargatná, ahol a pénztárcabarát utazási opciókról beszélnek, lehet, hogy nem csupán álom lenne ez a gondolat.
Életmód
Ha felnézünk az égre és mindenféle csakránkat megnyitva figyelmesen beletekintünk a Nap, a Hold, a bolygók, valamint az állatövi aszcendensek és a középhegy jegyeinek viszonylagos helyzetének állásába, kielemezzük, hogy éppen hány szúnyog, légy, madár, ufó száll el felettünk, hány pók meg hangya mászkál a lábunk alatt és épp hol viszket a fülünk, ebből meg egy sokadfokú egyenletet készítünk, belátást nyerhetünk abba, hogy milyen csodákat tartogat az új év. Persze ennek az egyszerűbb, bolygó-, ufó- meg csakramentes változata az, ha egy topjoy üdítő kupakjának üzenetét olvassuk el és annak engedjük át a jóslás varázsát. De most kivételes módon dobjuk fel a tarot kártyákat, elemezzük a csillagjegyünket és engedjük, hogy a horoszkóp beleringasson minket a 2024 trailerébe, a Na majd most szökőévbe.
Életmód
A kincses városban forgatta legújabb dalának videóklipjét Schwarcz Ádám, művésznevén Beton.Hofi, Fonogram díjas magyar rapper, félprofi futball karrierrel rendelkező zeneszerző, dalszövegíró. A kolozsvári kiszállásra barátaival érkezett, többek között Szabó Miklós Márton rendezővel, aki Miki357 néven szerepel a köztudatban és Beton.Hofi több dalának videóklipje is az ő keze munkája. Kettejük főként baráti, de munkatársi kapcsolatáról Miki357 a 15. Kommunikációs napok keretén belül mesélt.
KultSzínTér
Az utoljára felcsendülő Gaudeamus, az osztálytársak könnyes tekintete, búcsúbeszédek egyvelege, batyu a vállon, miegymás. Utolsó kis kapaszkodók a gyermekkorhoz. Ez az a pillanat, amikor megérti az ember az olyan mondatokat, mint az „örülj, amíg gyerek vagy” és „a felelősségvállalás nem sétagalopp”.
Máskép(p)