Zárt kapus büntetés a román válogatottnak

Zárt kapus büntetés a román válogatottnak
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 52 ezer eurós pénzbírságot rótt ki a román szakszövetségre (FRF) a Koszovó elleni bukaresti Európa-bajnoki selejtezőn történt incidensek miatt, további büntetésként pedig a román válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania soron következő selejtezőjét, nevezetesen az október 15-i, Andorra elleni találkozót.

A mérkőzésen így csak a 14 éven aluli gyerekek szervezett csoportjai lehetnek a lelátókon, amint az a FRF a büntetés nyilvánosságra hozása kapcsán közölte.

A FRF ugyanakkor megismételte korábbi üzenetét, miszerint elutasítja a „Koszovó az Szerbia” feliratot kifüggesztő, közben ugyanezt skandáló szurkolói csoport viselkedését, amely a mérkőzés majdnem egyórás megszakításához vezetett. A szervezet megismétli: a politikának nincs helye a sportban.

Az UEFA nem csak a politikai üzenetek megjelenítését és skandálását rótta fel a FRF-nek, hanem a szurkolók rasszista viselkedését, pirotechnikai eszközök használatát, a különféle tárgyak pályára dobálását is.

(Borítókép: Andrei Croitoru/GSP)