Will: sorozat Shakespeare fiatalkoráról

Will: sorozat Shakespeare fiatalkoráról
Az év egyik legvakmerőbb sorozata, a William Shakespeare életét bemutató dráma romániai premierje lesz július 13-án este 10 órától, a TNT csatornán. A tíz epizódos Will című sorozatban a nézők a világhírű drámaíró Erzsébet korabeli izgalmas és kísértésekkel teli életét követhetik nyomon.

Shakespeare-t Laurie Davidson alakítja, mellette pedig olyan színészek tűnnek fel, mint Olivia DeJonge, Colm Meaney vagy Jamie Campbell Bower. Az alkotás producerei között van Craig Pearce, aki A nagy Gatsby vagy a Moulin Rouge! című filmekben is dolgozott, illetve Shekhar Kapur, akit Golden Globe-díjra jelöltek.

Craig Pearce elárulta: a sorozat elkészítése hatalmas kihívás volt az egész csapatnak, hisz Shakespeare életéről nagyon keveset lehet tudni.

A sorozat a fiatal Shakespeare életét mutatja be Londonba érkezését követően, amikor a színház igazi rock and roll volt, egy olyan világot, amelyet egy fiú a szavaival megváltoztatott. A sorozat kortárs módon szemlélteti Will érdekes és veszélyes életét, napfényre hozva az összes gondatlanságot, kísértést és művészi ragyogást az ifjú életéből.

(Borítókép: Részlet a Will című sorozatból.)