Visszavonul a válogatottól a csapatkapitány Szalai Ádám

Visszavonul a válogatottól a csapatkapitány Szalai Ádám
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám (képünkön, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) bejelentette, hogy lemondja szereplését a nemzeti együttesben.

A 34 éves csatár szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy pénteken a németek és hétfőn az olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozó lesz az utolsó két meccse címeres mezben – írja az MTI.

„Óriási álmom volt, hogy a magyar válogatottban szerepeljek. A legnagyobb álmom volt, hogy ez létrejöjjön. Az, hogy két Eb-n szerepelhettem és csapatkapitányként lehettem ennek részese, óriási élmény számomra. Az elmúlt évek sikerei és a rosszabb időszakokban érkező kritikák, támogatások mind segítettek a felnőtté válásomban” – fogalmazott, hozzátéve, az elmúlt hetekben, hónapokban már kereste az időpontot arra, hogy bejelentse lépését.

A svájci FC Basel támadója pályafutása során eddig 84 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, ezzel az örökrangsor kilencedik helyén áll, egyetlen mérkőzéssel van lemaradva Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás kapitányától. Fellépései során 25-ször volt eredményes.

Szalai Ádám 1987. december 9.-én született Budapesten, pályafutása során játszott a VfB Stuttgart II. (német), RM Castilla (spanyol), FSV Mainz (német), Schalke 04 (német), TSG Hoffenheim (német), Hannover (német) csapataiban. A válogatottban 2009 februárjában, Izrael Ellen mutatkozott be, legjobb eredményei: Európa-bajnoki nyolcaddöntős (2016), Európa-bajnoki résztvevő (2021), Magyar aranylabdás (2012).