Visszavonul a színészettől Robert Redford

Visszavonul a színészettől Robert Redford
A 81 éves amerikai színészt a szeptemberben bemutatásra kerülő a The Old Man & the Gun című filmben láthatja utoljára a nagyközönség, Redford ugyanis bejelentette: visszavonul a színészettől. Arról, hogy a rendezést is abbahagyja-e, a színész a The Guardiannak azt nyilatkozta: „Még meglátjuk”.

– Soha ne mondd, hogy soha, viszont arra a következtetésre jutottam, hogy ennyi volt számomra a színészet, és nyugdíjba megyek, mivel 21 éves korom óta ezzel foglalkozom – mondta a színész a The New York Post című lapnak.

– Úgy gondoltam, rendben, ennyi volt. És miért is ne léphetnék le a színről valami ennyire vidámmal és optimistával – közölte Redford egy másik lap, az Entertainment Weekly szerint.

Redford utolsó filmjében Forrest Tuckert alakítja, egy bűnözőt, aki 15 éves korában került börtönbe, ahol élete nagy részét töltötte, ám ahonnan többször is sikeresen megszökött.

Robert Redford – akit főként a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, A nagy balhé vagy Az elnök emberei című filmekben nyújtott alakításáért, az Átlagemberek, a Folyó szeli ketté vagy A hallgatás szabálya című filmek rendezőjeként, valamint Broadway-sztárként ismerhet a közönség – már 2016-ban is beszélt a visszavonulásáról. Akkor azt suggalta, még összesen két szerepet vállal.

Redford a független filmművészetért is sokat tett, ő a társalapítója a Sundance Intézetnek, valamit az azonos nevű filmfesztiválnak is.

A színész az 1980-as évektől kezdődően gyakran fordult meg a kamera másik oldalán, rendezőként is sikeres. Az Átlagemberek című rendezői debütfilmje két Oscar-díjat is hozott neki, egyet a rendezésért kapott. A színész munkásságát 2002-ben életműért járó Oscar-díjjal ismerték el.

(Borítókép: Robert Redford a The Old Man & the Gun című filmben. Fotó forrása: www.imdb.com)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Tapssal ünnepelte a visszavonuló Robert Redfordot a kanadai Torontói Nemzetközi Filmfesztivál közönsége, a 81 éves színész utolsó filmjének bemutatója hétfőn, a filmes seregszemlén volt.
KultSzínTér