Viharok és széllökések várhatók

Viharok és széllökések várhatók
Erős szélre és viharokra vonatkozó, huszonhét megyére és Bukarestre érvényes másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adott ki ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A figyelmeztetés ma 14 órától péntek reggel 6 óráig érvényes Bukarestben, valamint Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Hargita, Maros, Szeben, Brassó, Kovászna, Bákó, Vaslui, Galac, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea és Konstanca megyében.

A meteorológusok szerint csütörtök délutántól Erdély, Máramaros és Moldva egyes területein, a hegyvidéken, majd éjszaka Munténiában és Dobrudzsában is fokozott légköri instabilitás alakul ki, a széllökések elérhetik a 80-90 km/h sebességet, jégeső és villámlás, égzengés valószínű. A hirtelen lezúduló eső mennyisége elérheti a 35-50, sőt, helyenként a 60-70 litert is négyzetméterenként.

A Kárpátokon kívüli területek egy részén továbbra is megmarad a hőség, a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus 80-as értéket.