Vesztettek a Kolozs megyei röplabdázók

Vesztettek a Kolozs megyei röplabdázók
A férfi A1-osztály második fordulójában már nem termett babér a Kolozs megyei gárdáknak: szoros küzdelemben vesztett Nagybányán a Dési Egyesülés, a Kolozsvári Universitatea SK-nak pedig hazai pályán sem volt esélye a bajnok zilahiak ellen.

(erkedi, póka)

A Ştiinţa Explorări–Egyesülés összecsapás 3:2 (23, –18, –24, 22, 13) arányú hazai sikerrel végződött. Évek óta rendszeresen követjük a két erdélyi élvonalbeli röplabdacsapat közti mérkőzéseket, és mindig volt alkalmunk meglepetésekről is beszámolni. Legtöbbször a vendégek nyertek mind Désen, mind Nagybányán. A múlt hétvégén a máramarosi Lascăr Pană Sportpalotában az új évad második fordulója keretében lebonyolított találkozón is nagy harc volt a pályán, a két együttes felváltva vezetett, de végül a hazaiak győztek, igaz nagy erőfeszítés árán. Marius Dascălu és Szilágyi Tibor dési edzők legényei ezúttal is jól szerepeltek, és kevés hiányzott, hogy ők nyerjenek. Az első szettet a hazaiak nyerték 25:23-ra, a következő kettőt viszont a Szamos-partiak uralták. Csak a negyedik játszmában „ébredtek” fel a nagybányaiak, hogy majd az utolsó szettben maguk javára fordítsák az eredményt. A Marius Botea–Sorin Pop (a román röplabdasport egyik legrégibb edzőpárosa ugyanannál a klubnál) kettős edzette hazai gárda megfiatalodott ezen a nyáron, miközben négy volt alapemberük – Dragoş Răileanu, Silviu Suson, Igor Didorcsuk és Mihai Coasă – éppen az Egyesüléshez tért vissza. Mindnyájan jól játszottak a számukra ismerős teremben. A maratoni hosszúságú meccs két órát és 19 percet tartott.

A Horia Demian Sportcsarnokban a Răzvan Parpală és Lőtei Rómeó Attila edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub a Marian Constantin és Bogdan Nicolae irányította bajnok Zilahi MRK-t fogadta, és sima vereséget szenvedett. A találkozó 0:3 (–16, –19, –19)-es eredménnyel végződött, 71 percet tartott.

A két együttes összeállítása:

UNIVERSITATEA: Alexandru Vâlcelean, Dan Borota, Ştefan Someşan, Alexandru Voinea, Adrian Pop, Vlad Moisa és Doru Ghimeş (libero); cserék: Marian Mucelniţă és Lucian Tofan.ZILAH: Dobromir Dimitrov, Pawel Adamajtis, Răzvan Mihalcea, Vlad Cuciureanu, Rareş Bălean, Leonardo Dal Bosco és Adrian Feher (libero); cserék: Filip Constantin, Mihai Tarţa, Mihai Gheorghiţă, Filip Sztoilovics, Paul Şomoi és Pylyp Harmash (libero).A következő, hétközi fordulóban Kolozs megyei rangadón, október 18-án, szerdán 18 órai kezdettel a Dési Egyesülés a sétatéri sportcsarnokban a Kolozsvári Universitatea SK csapatát fogadja. Legutóbbi összecsapásukon, a Román Kupában Kolozsváron a désiek 3:0-ra nyertek.

A második forduló többi eredménye: • Bukaresti Dinamó–Bukaresti Steaua 3:1 • Temesvári ESK–Bukaresti MSC 0:3 • Nagybányai ISK 2–Galaci Arcada 0:3 • Ploieşti-i Tricolorul LMV–Krajovai U MSC 3:1. A második forduló után hat ponttal vezet az egyetlen százszázalékos csapat, a Zilahi MRK.

Elkezdődött a küzdelemsorozat a hölgyeknél is, a Kolozsvári Universitatea NTT Data a Marosvásárhelyi Medicina ESK otthonában vendégszerepelt. A Ciprian Dărnescu és Luminiţa Trombiţas edzette lányok 3:1 (–15, 12, 20, 24) arányú vereséget szenvedtek. A mérkőzés 96 percet tartott.

Az A1-osztály nyitófordulójának többi eredménye: • Târgoviştei MSC–Jászvásári/Iaşi-i Penicilina 3:1 • Balázsfalvi Volei Alba–Lugosi MSC 3:0 • Bákói Ştiinţa–Temesvári Agroland 3:1. A Bukaresti MSC–Bukaresti Dinamó találkozót ma játsszák, élőben közvetíti a Look tv és a DigiSport4 tévéadó.