Vasilescu: ha csökkentek a bérek a magánszektorban, a munkáltató meglopta az alkalmazottat

Vasilescu: ha csökkentek a bérek a magánszektorban, a munkáltató meglopta az alkalmazottat
Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter ma úgy nyilatkozott, amennyiben csökkent a magánszektorban dolgozók fizetése, az azt jelenti, hogy a munkáltatók növelni akarták a profitjukat.

Amikor a versenyszféra fizetéscsökkenéseiről faggatták, a munkaügyi miniszter így válaszolt: „Várnak egy sürgősségi kormányrendeletre is. Nekünk nincsenek adataink a magánszféra fizetéseiről. Mindenesetre, ismétlem, hogy mindenki értse, a hozzájárulások átruházásának nem szabadna kihatnia a magánszektorban dolgozó alkalmazottak nettó fizetésére, mivel a munkáltatónak ugyanannyi kiadása maradt, mint amennyi a tavaly volt. Amennyiben csökkent a magánszektorban dolgozók fizetése, az azt jelenti, hogy a munkáltatók növelni akarták a profitjukat, és ennyi, tehát meglopták az alkalmazottakat, hogy érthetőbben fogalmazzak, és nem az adótörvénykönyvet kell okolni”.

A nyugdíjtörvénnyel kapcsolatos kérdésre pedig közölte, számításokat végeznek, és a nyugdíjpénztár átszervezésére van szükség, mivel az annyi alkalmazottal, ahányan most működnek, nem tudnak újraszámolni 5 millió nyugdíjat.