Vasile Marc, a földműves sportember: egyelőre nem folytatódnak az alacsonyabb szintű fociligák sem

Vasile Marc, a földműves sportember: egyelőre nem folytatódnak az alacsonyabb szintű fociligák sem
A napokban felkerestük Vasile Marcot, a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület elnökét, akit ezúttal nem a Horea Demian Sportpalota épületében lévő székházban találtunk meg, hanem Borsaújfalu község határában, ahol éppen földművesként dolgozott.

ERKEDI CSABA

Mivelhogy a labdarúgás szünetel, a kolozsvári sportember a szabadban pótolja a mozgás hiányát. A focihoz ért, de a mezőgazdasági munkát is szereti, legalább ilyenkor, amikor nincsen hivatali teendője. Tőle tudtuk meg, hogy egyelőre szó sincs a IV. liga folytatásáról és az inkább vidéki csapatokat foglalkoztató V. liga is szünetel. Megkérdeztük azt is, hogy valamelyik megyei egyesület jelezte-e a koronavírus-járvány miatti visszavonulását (a jelenlegi krízis még az ilyen színvonalon szereplő klubokat is fenyegeti). Kiderült, hogy egy alakulat sem értesítette a megyei testületet ilyen lépéssel kapcsolatban, de hogy gondok lesznek a folytatásban, az bizonyos. Megtörténhet, hogy az újraindulásnál hétközi fordulók is lesznek, amely komoly erőpróbát jelent a csapatoknak, hiszen a játékosok többsége dolgozik, így nem tudnak pályára lépni. Tehát bőven akad nehézség a jövőben, főleg a IV. ligában. Egyetlen gárda, amely anyagi gondok miatt nem indult a tavaszi visszavágókon, az a Dési CFR.

Kolozs megye IV. ligájában jelenleg a felsőbb osztályba törekvő Dési Szamos áll az első helyen 40 ponttal, míg az ifiknél ugyancsak 40 ponttal az Apahidai Sporting vezeti a táblázatot.