Útjára indította a garanciaalap az Első otthon programot

Útjára indította a garanciaalap az Első otthon programot
Útjára indította az állami garanciaalap (FNGCIMM) az Első otthon programot, miután megkapta a pénzügyminisztériumtól a jóváhagyást a 2 milliárd lejes keret szétosztására – derül ki a garanciaalap pénteki közleményéből.

Az Első otthon 2018-as kiadásában tizenöt bank vesz részt: a Bancpost, a BCR, a BRD – Groupe Societe Generale, a CEC Bank, a Credit Agricole Bank Románia, a Garanti Bank, az ING Bank, a Leumi Bank Románia, a Marfin Bank, az OTP Bank Románia, a Piraeus Bank, a Raifeissen Bank, a Banca Romaneasca, a Transilvania Bank, valamint az Unicredit Bank.

„Szociális szempontok szerint az Első otthon program kiterjesztette a jelzáloghitelekhez való hozzáférést a 35 évesnél fiatalabb személyekre. Az Alap tavaly a haszonélvezők érdekében leegyszerűsítette az értékelést és az információkhoz való hozzáférést közvetlenül az intézmény honlapján” – nyilatkozta Alexandru Petrescu, a garanciaalap vezérigazgatója.

2018-ra a törvényi előírások alapján 2 milliárd lej értékben lehet állami garanciát biztosítani az Első otthon program keretében.