Újrahasznosítás támogatta kirándulás, avagy györgyfalvi diákok a hegyekben

Újrahasznosítás támogatta kirándulás, avagy györgyfalvi diákok a hegyekben
Az idei tanévben újabb érdekes tevékenység kapott helyet a Györgyfalvi Általános Iskola felső tagozatos diákjainak programjában: Fejér Ákos tanár szervezésével megalakult a Selective Group Györgyfalva csapat, amely palack, bádog és papír/karton gyűjtését és újrahasznosítását tűzte ki célul.

A faluban három konténert helyeztünk ki, egyet az erdő melletti üzlethez, egyet az iskolához és egyet a „nagy üzlethez”. Tudni kell, hogy az alumínium palackok előállítása igen veszélyes módon történik (viszont az újrahasznosítása kevésbé). A mi munkánk a szelektálás, ez a munka nem kerül nagy erőfeszítésbe és közben jókat szórakozunk, kedvvel dolgozunk, tudván, hogy jobbá tesszük környezetünket.

A heti egyszeri, de rendszeres önkéntes munka meghozta gyümölcsét, hiszen sikerült egy akkora összeget összegyűjteni, amiből csapatunk egy háromnapos kiránduláson vehetett részt. Közös megegyezéssel Bikalathavasra látogattunk február 3–5. között, Lőnhárt Melinda tanárnő kíséretében.

E pár napban minden volt: játék, munka, túrázás, főzés, szánkózás, szórakozás és pihenés.

Tervünkben van még jónéhány ehhez hasonló kirándulás szervezése, amelyet nagy valószínűséggel meg is fogunk valósítani. Tudjuk, hogy a palack, bádog és papírgyűjtés valamint a szelektálás hasznos munka, és tevékenységünkkel mindenkit sikerül ráébresztenünk a saját környezetünk iránti tiszteletre. Mindezt nem csak a magunk érdekében tesszük, hanem a Földünk érdekében is, a természet épségéért és megőrzéséért.

Gergely Evelin és Kiss Ágota, VIII. osztályos tanulók