Újra leállították a vasúti forgalmat Medgyes és Kiskapus között, miután újabb bombákat találtak

Újra leállították a vasúti forgalmat Medgyes és Kiskapus között, miután újabb bombákat találtak
Újra leállították a vasúti forgalmat ma Medgyes és Kiskapus között, miután újabb négy repülőbombát találtak a sínek közelében a környéken ásó munkások – derül ki a Szeben megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közleményéből.

„A Katasztrófavédelmi Felügyelőséget az 112-es sürgősségi hívószámon értesítették arról, hogy újabb robbanóeszközöket találtak Kiskapus környékén, alig néhány méterre attól a helytől, ahol október 18-án három repülőbombára bukkantak. A robbanóeszközöket a vasúti sínek közelében ásatási munkálatokat végző munkások találták meg” – ecsetelik az ISU képviselői.

A katasztrófavédelem tűzszerészei kiszálltak a fel nem robbant bombákhoz, hogy biztonságosan felemeljék és elszállítsák, majd megsemmisítsék a robbanóeszközöket.

A vasúti forgalom a hivatalos tájékoztatás szerint akkor indul majd újra, ha sikerült eltávolítani a sínek közeléből a négy repülőbombát.

Kedden további három, egyenként mintegy 150 kilogrammos bombát találtak a környéken. A vasúti forgalmat akkor is leállították.