Újabb oltópontok nyílnak, elkezdik az immunizálást a háziorvosok

Újabb oltópontok nyílnak, elkezdik az immunizálást  a háziorvosok
Május 4-én, kedden újabb 3035 oltópont nyílik meg országszerte, és a háziorvosok is elkezdik rendelőikben az immunizálást a Johnson&Johnson által kifejlesztett (Janssen) vakcinával - jelentette be hétfőn Andrei Baciu egészségügyi államtitkár.

“Remélem, hogy hamarosan egyre több háziorvos csatlakozik a kampányhoz, és megnő a rendelők száma” - írta Baciu Facebook-bejegyzésében, köszönetet mondva ugyanakkor azoknak, akik úgy döntöttek, részt vállalnak a járvány felszámolására tett erőfeszítésekben, tájékoztat az Agerpres.

Bukarestben 225 háziorvos vállalta a lakosság immunizálását, Kolozs megyében 64, a környező megyékben pedig: Fehér – 46, Arad - 96, Bihar - 66, Beszterce-Naszód - 112, Brassó - 74, Krassó-Szörény - 9, Kovászna - 46, Hargita - 59, Hunyad - 39, Máramaros - 109, Maros - 130, Szatmár - 58, Szilágy - 38, Szeben - 105, Temes – 113. Baciu leszögezte azonban, hogy a számadatok napról napra változhatnak. A Janssen-vakcinából egyetlen adag szükséges az immunizáláshoz, és minden 18 év fölötti személynek javallott, emlékeztetett az államtitkár.