Udrea: nem létezik számomra igazságszolgáltatás

Udrea: nem létezik számomra igazságszolgáltatás
„Úgy tűnik, nem létezik számára igazságszolgáltatás Romániában vagy Bulgáriában” – nyilatkozta Elena Udrea volt turisztikai miniszter a sajtó képviselőinek azt követően, hogy a bolgár bíróság pénteken úgy döntött, kiadja őt Romániának.

Udrea a szófiai táblabíróság épületének a folyosóján nyilatkozott az újságíróknak az ítélethirdetést követően.

„Az elkövetkező napokban üzenni fogok azoknak, akik nyomást gyakoroltak a bírókra, illetve a bíróknak, akik engedtek ennek a nyomásnak. Az április 7-ei döntéskor nyomásgyakorlás történt” - mondta a tárgyalóteremből megbilincselt kezekkel kivezetett Udrea.

Arra a kérdésre, hogyan fogja megmagyarázni kislányának a távollétét, Udrea így válaszolt: „Azt hiszik, hogy egy hároméves gyermek tudja, mi történik, vagy elmondanám neki, mi történik? Ismét hazudni fogok neki, ahogy már két hónapja teszem, hogy nem tudok hazamenni, mert valami dolgom van”.

Szombati lapszámunkban megírtuk: a bolgár hatóságok kiadják Romániának a korrupció miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélt Elena Udreát. A volt turisztikai miniszter kiadatási perében pénteken hirdetett jogerős ítéletet a szófiai táblabíróság.

(Borítókép: Elena Udrea/Facebook)