U-s siker a női kosárlabda Román Kupában

U-s siker a női kosárlabda Román Kupában
A női kosárlabda Román Kupa első fordulójában a Kolozsvári Universitatea Sportklub csütörtökön este az Aradi Vasile Goldiş Egyetem BC ICIM csapatát fogadta, s a párharc első mérkőzésén 13 pontos győzelmet aratott a Horia Demian Sportcsarnokban.

A bosnyák Dragan Petricsevics edzette lányok 80:67 (14:18, 28:19, 19:17, 19:13) arányban nyertek. Három negyeden át egyensúly volt a pályán (szünetben is még csak 42:37-et mutatott az eredményjelző tábla), a kolozsváriak igazából csak az utolsó negyedben tudtak meglépni a jobb időket megélt ellenfelüktől.

A kolozsvári pontszerzők: Taneisha Harrison 21, Andra Mandache 12, Gabriela Irimia 11, Dajana Butulija 10, Ogowumi Agunbiade és Adrianne Ross 8–8, Bianca Voica 6, továbbá Brittany Janelle Denson 4.

A visszavágót január 8-án játsszák Aradon, a 13 pontos előny elégnek tűnik a kolozsvári továbbjutáshoz.

További eredmények: • Alexandriai CSBT–Galaci Phoenix 78:70 • Szatmárnémeti MSC–Brassói Olimpia ESK 78:60 • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika Naţional–Marosvásárhelyi Sirius KK 61:95. A visszavágókat vasárnap játsszák.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
A Târgoviştei MSC és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC jutott be az elődöntőbe a női kosárlabda Románia Kupa szerdai játéknapján, előbbi a vártnál könnyebben verte a Kolozsvári Universitatea Sportklubot.
Sport