U FC: legyőzték a sereghajtót

U FC: legyőzték a sereghajtót
A román labdarúgó másodosztály alapszakasza 6. fordulójának hétfői játéknapján az U FC 2–0 (2–0) arányban legyőzte a Kolozsvár Arénában a sereghajtó Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrokat, s hosszú idő óta először feljutási rájátszást érő helyre lépett előre.

A találkozó egyperces megemlékezéssel kezdődött a tragikusan fiatalon elhunyt dinamós Cătălin Hâldan emlékére, aki 2000. október 5-én egy barátságos mérkőzés közben hunyt el.

Mindkét együttes rengeteg helyzetet hagyott ki. Costel Enache együttese az elején megpróbálta lerohanni ellenfelét, de Tudor Marius Telcean, Cătălin Andrei Ştefănescu és Idan Golan hagyott ki lehetőséget, a 23. percben viszont a szemfüles izraeli idegenlégiós be is talált: a fiatal Cosmin Meşter lövését Cătălin Mircea Iovicin hárította, de a labdára lecsapott Idan Golan, és a hálóba kotorta (1–0). A Pandúroktól Gabriel Dodoi és a belga Keinus Bunga hagyott ki nagy helyzetet, de közben Idan Golan is lőtt egy kapufát. A félidő hosszabbításperceiben a vendégek kapusa egy öklözésnél Srdjan Luchin fejét találta el, a temesvári George Cătălin Roman játékvezető pedig 11-est ítélt.  A büntetőt a csapatkapitány Dorin Ioan Goga értékesítette (2–0).

A második játékrészre jutott egy veszélyes vendégszabadrúgás a másik belga idegenlégiós, Martin Remacle részéről, továbbá még egy U-s kapufa Daniel Nicolae Pârvulescu lövésénél (Idan Golan ezúttal nem tudott mit kezdeni a kipattanó labdával), de az eredmény már nem változott.

Az U FC összeállítása: Vlad Ionuţ Muţiu – Laurenţiu Rus, Tudor Marius Telcean, Srdjan Luchin, Robert Sorin Neciu – Ioan Constantin Filip, Alexandru Augustin Negrean (46. perc Victor Robert Dican) – Cosmin Meşter (66. perc Denis Mâneran), Idan Golan (86. perc Alexandru Pop), Cătălin Andrei Ştefănescu (46. perc Daniel Nicolae Pârvulescu) – Dorin Ioan Goga (74. perc Matias Exequiel Roskopf).

A kolozsváriak számára következik a Román Kupa 3. fordulója keretében a Dési Egyesülés elleni találkozó csütörtökön 17.30-kor a Kolozsvár Arénában, majd a 7. játéknapon, hétfőn 19.30-kor a Turnu Măgurule-i Turris-Oltul elleni kiszállás.

Eredmény, II. liga, 6. forduló: • Kolozsvári U FC–Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok 2–0 (gól: Idan Golan – 23. és Dorin Ioan Goga – 45. + 2. perc, 11 m). A fordulóból keddre maradt a Mioveni-i SK–Turnu Măgurule-i Turris-Oltul találkozó; a Szlatinai MSC szabadnapos volt. Az állás: 1. Krajovai U 1948 14 pont/6 mérkőzés, 2. Bukaresti Rapid 13/6, 3. Călăraşi-i Dunărea 12/5, 4. Temesvári ASU Politechnika 11/6, 5. Ploieşti-i Petrolul 10/6 (13–5), 6. KV. U FC 10/6 (7–4), …, 21. Pandúrok 0/5.