U-BT: kényelmes továbbjutás a FIBA Európa Kupában

U-BT: kényelmes továbbjutás a FIBA Európa Kupában
A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata az idegenbeli siker után papírforma-győzelmet aratott koszovói KB Rahoveci elleni visszavágón is, a FIBA Európa Kupa G-csoportjába jutott.

A kolozsvári gárda ezúttal sziporkázó játékkal 91:47-re nyert gyengébb ellenfelével szemben. A BT Arénában, a felújított parketten rendezett találkozót a hazai csapat gyakorlatilag ifi játékosaival fejezte be, négy U23-as kosaras volt a pályán (öt csak azért nem lehetett, mert Vida Dávid addigra ). A G-csoportban az U-BT első ellenfele két hét múlva a svéd Södertälje Kings lesz idegenben, majd az első hazai meccsét a bolgár BC Balkan Botevgrad ellen játssza, a négyes tagja még az orosz BC Jenyiszej Krsznojarszk.

Az U-BT hétfőn 17.30 órakor kezdi a hazai bajnokságot, első ellenfele a Bukaresti Dinamó lesz a fővárosban.

Végeredmény: • Kolozsvári U-BT–KB Rahoveci (koszovói) 91:47 (22:18, 20:8, 21:5, 19:16) – továbbjutott az U-BT kettős győzelemmel, 189:120. A kolozsvári pontszerzők: Andrei Kalinicenko 17, Darko Planinics és Patrick Richard 11–11, Vida Dávid 10, Donatas Tarolis 9, Ştefan Grasu 7, Karlo Zganec és Rareş Uţă 6–6, Anton Grigorie és Rotaru Artis Ate 5–5, valamint Kerron Johnson és Toma Lungoci 2–2; a vendégek legjobbja a 14 pontig jutott Jure Gunjina volt.

További két romániai együttes játszik még a FIBA Európa Kupában, a bajnok Nagyváradi MSC ESK és az ezüstérmes Nagyszebeni ESK is a D-csoport tagja a török Bahcesehir College Isztambul és a svájci Fribourg Olympic mellett.