Törökországi kamionban szállítottak illegális bevándorlókat

Törökországi kamionban szállítottak illegális bevándorlókat
Több mint 70 ázsiai és afrikai bevándorlót tartóztattak fel kedden a román hatóságok a nagylaki autópálya-határátkelőn – tájékoztatott a határrendészet nagyváradi területi felügyelősége. A közlemény szerint 65 migráns egy törökországi nyerges vontató rakterében elrejtőzve próbált átjutni Magyarországra.

Az árukísérő okmányok szerint a kamion alumínium profilokat szállított Németországba. A külföldi állampolgárokat bekísérték a határrendészet székhelyére. Azonosításukkor kiderült, hogy ázsiai és afrikai országokból származnak, és Nyugat-Európába szerettek volna eljutni.

Szintén a nagylaki autópálya-határátkelőn tartóztattak fel a román hatóságok négy, 28 és 52 év közötti Sri Lanka-i állampolgárt, akik törvényesen léptek be Romániába, de egy romániai kamion hálófülkéjében elrejtőzve, illegálisan akartak átjutni Magyarországra. Rajtuk kívül 400 méterre a zöldhatártól feltartóztattak öt, gyalogosan közlekedő, 24 és 39 év közötti marokkói állampolgárt is.

A migránsokat szállító járművek sofőrje ellen embercsempészet, a bevándorlók ellen illegális határátlépés miatt indult vizsgálat.

Borítókép: illusztráció; forrás – Politia de Frontiera Romana - Facebook