Terrorista merénylet Törökországban

Terrorista merénylet Törökországban
Erős robbanást lehetett hallani a török főváros, Ankara belvárosában, a parlament és a belügyminisztérium közelében vasárnap, miután két terrorista öngyilkos merényletet hajtott végre a kormányzati negyedben – jelentették helyi médiaforrások.

A belügyminisztérium közlése szerint két öngyilkos terrorista támadta meg a tárca épületét, az egyiket ártalmatlanították, a másik viszont felrobbantotta magát. Az AFP török médiaforrásokra hivatkozva azt írja, hogy lövések is eldördültek a kormányzati negyedben.

Két rendőr könnyebben megsérült a terrortámadásban – közölte Ali Yerlikaya belügyminiszter az Anadolu török hírügynökség szerint.

A televíziós felvételeken különleges bombakereső egységeket lehetett látni, amint egy, a parlament és a minisztériumok közelében parkoló gépkocsit vizsgálnak át, amelynek közelében egy rakétavető feküdt az úttesten.

Képünk illusztráció

Egyelőre nem közöltek további információt az elkövetőkről, de az elmúlt években kurd és szélsőbaloldali csoportok, valamint az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet tagjai is követtek el halálos terrortámadásokat Törökországban.

A török parlament a nyári szünetet követően vasárnap kezdi meg őszi plenáris ülésszakát.

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A Crocus City Hall kulturális központban elkövetett bűncselekmény minden elkövetője, szervezője és megrendelője el fogja nyerni büntetését - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton sugárzott televíziós üzenetében.
Külpol
Negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van a lőfegyveres és robbantásos merényletnek, amelyet péntek este a Moszkva melletti Krasznogorszkban, a Krókusz Városi Csarnokban követtek el ismeretlnek – jelentette a TASZSZ hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közlése alapján.
Külpol