Tătaru: felmérik a gyermekkórházak kapacitását

Tătaru: felmérik a gyermekkórházak kapacitását
Az elkövetkező időszakban felmérik a gyermekkórházak kapacitását, hogy megállapítsák: a tanévkezdés után fellépő esetleges koronavírusos gyermekeket hol lehet majd kezelni – nyilatkozta pénteken Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

„Mivel fennáll az a veszély, hogy a tanévkezdés után a gyermekek is megfertőződhetnek a koronavírussal, ezért felmérjük a gyermekkórházak kapacitását. Szeptemberben több tényező miatt emelkedhet az esetszám, következésképpen a közösségi fertőzések száma is nőhet. Hétfő lesz az utolsó nap, mielőtt a szállodák, a színházak és mozik újrakezdenék a tevékenységüket. Ismételten hangsúlyozni szeretném, a betegség miatti gondok megoldása nem a kórházban történik, hanem még a beutalás előtt ott, ahol be kell tartanunk az óvintézkedéseket, hogy a fertőzés terjedése minél kisebb méretet öltsön, és napról napra csökkenjen az esetszám.  A minisztérium képes a kórházi ágyak számát, az intenzív terápiás részleg kapacitását növelni és moduláris egységeket létrehozni, de ne ezeket a határokat feszegessük, mert a cél az, hogy az egészségügyi rendszer ne dőljön össze” – közölte pénteken az egészségügyi miniszter Sepsiszentgyörgyön.

A tárca értesülései szerint a napi új esetek 5 százalékát kell beutalni az intenzív osztályra. „Az általunk végzett tanulmányok szerint 600 ágyra lenne szükség, ha 10 napon át 1500 új beteget diagnosztizálnak. Bizonyos időszakokra vonatkozólag tanulmányokat és elemzéseket végeztünk, de az egészségügyi minisztérium abban bízik, hogy az emberek betartják a javaslatokat, ez pedig a közösségi fertőzés és az új esetek számának csökkenését hozza magával” – tette hozzá  Nelu Tătaru.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter sajnálja a bevezetett enyhítések egy részét, mivel úgy gondolja, ha még két hétig szigorúbb ellenőrzés alatt lett volna a járványhelyzet, most egészen másak lennének a napi számok.
Belpol